Yoga

 Velkommen til Vinyasa Yoga!

(Nybegynner/litt øvet) 

Vinyasa betyr "bevegelse med pust" og er en fysisk, dynamisk yogaform hvor vi legger vekt på fysiske yogastillinger, asanas, praktisert i en sammenhengende flyt til rolig og energigivende musikk.

Hvis du er interessert i å lære yoga fra grunnen og har lyst å bygge styrke og fleksibilitet er dette kurset noe for deg. Utover høsten kommer vi gå igjennom grunnleggende posisjoner, noen pusteteknikker, pranayama, og utfordre oss selv i både styrke og fleksibilitet.  

Dette er en fysisk yogaform og ikke meditasjon, men vi kommer å ha fokus på noen av yogafilosofiens grunntanker. 

Kristina kommer opprinnelig fra Sverige men har bodd i Oslo siden 2004. Hun har praktisert yoga fem år og har utdannelse i Hatha, Vinyasa Yoga og Ashtanga Vinyasa fra India og henvendte seg til TSK fordi hun synes vi driver med mange spennende ting! 

Påmelding:

Ny medlem: Meld deg inn her >>  100,- for medlemsskap (KUN for de som bor i Bydel Gamle Oslo!).
Allerede TSK-medlem: Send en e-post til toyensportsklubb@gmail.com.
  • Yoga barn (6 - 10 år) Torsdager kl. 16-17 - Lekesalen, Tøyen skole (oppstart mars 2019)
  • Yoga voksne (18 - 190 år) torsdager 17 - 18 - Lekesalen Tøyen skole 
    NB! Ta med egen yogamatte---------------

Avsluttet - Dynamisk Yoga

Håkon har litt for mye å gjøre om dagen (gambatte!) så han har dessverre ikke anledning til å fortsette nå i høst. Vi ser han gjerne tilbake ved en sendere anledning! 

----------------

 Dette er et tilbud for deg som er interessert i yoga som primært en fysisk praksis, en treningsform om du vil. Timen bygger på ashtanga-yoga, en dynamisk yogaform som over tid vil gjøre deg både sterk, smidig, lett til bens og kanskje også lett til sinns. Ettersom hver time følger en mer eller mindre fast rekkefølge med et begrenset antall yoga-øvelser, vil du etterhvert kunne bli godt kjent med de grunnleggende prinsippene.

Det er ingen spesielle forutsetninger for å delta, men dersom du har kroniske skader i ledd, (spesielt i håndledd og knær) eller du ikke liker utforske din egen bevegelighet og bruke kroppen og bli støl i muskler du trodde du ikke hadde, da er nok ikke dette en time for deg. Når det er sagt, yoga handler heller ikke om å prestere og å være god eller best, men mer om å utforske og bli kjent med egen kropp "as is". Det handler om å øve seg i å være til stede i det du gjør akkurat nå; på den ene siden bli fortrolig og respektere egne begrensninger, men samtidig se at disse begrensningene heller ikke er skrevet i stein.

Instruktør denne gangen er Håkon Lindbäck, 48 år. Han har bodd på Tøyen/Gamle Oslo de siste 20 årene og begynte å praktisere og etterhvert også å lære bort yoga på 90-tallet mens han  bodde i Århus, Danmark og drev med performance/dans. Han er i dag yoga-instruktør på heltid og jobber både i Norge og Kina. 

NB! Deltakerne må ta med egen matte!

Dette kurset er nå FULLTEGNET! 

Ukeplan for Dynamisk Yoga våren 2016: 

  • Torsdager kl. 17:30-18:30 - Astronauten, 2. etg, Aktivitetshuset K1, Kolstadgata 1 
    NB! PRESIS oppmøte kl. 17:20 for å bli låst inn i bygget!  
Ses på tordager! 
Intro video om Ashtanga Yoga/Dynamisk Yoga: 

Utendørsyoga - gjennomført


Mer yoga til Tøyenfolket. Nå ønsker Målfrid å ta deg med utendørs! Det er jo tross alt sommer... Dette er et 10 ukers opplegg for deg som er 15 år og oppover. Du må ta med ditt eget teppe og matte. Kurset er helt avhengig av været. Regner det, blir det ingenting. Vi starter onsdag 18.mai. Juhuu! Vi møtes nedenfor busken på bildet under: 


Instruktør vil også her være Målfrid Sand, som holdt kurs for oss også i vinter. Hun er både yogalærer og mindfulnesslærer. Hun arrangerer allerede yogaklasser i regi av skolen i Oslo Fengsel hvor hun også underviser i kunst & design, samt entreprenørskap. Hun kaller yogaen sin "Mariposayoga", og holder både kurs og er instruktør på yogareiser. Målfrid er opptatt av tilstedeværelse, flyt og pust, og jobber med dette gjennom yogatimen. Timene avsluttes med avslappende, meditative øvelser. For mer informasjon om henne - se hennes Fb-side her: https://www.facebook.com/mariposayoga/

Ingen flere påmeldinger. Denne kursrekken ble gjennomført i sommer. Dersom du har aktiviteter du savner og vil ta ansvar for, ta kontakt med oss så ser vi om vi ikke får til det også!
toyensportsklubb@gmail.com

Tøyen Sportsklubb, Kolstadgata 1, 0652 Oslo Org.nummer: 915703534  Kontonummer: 60120650583 (Nordea). SMS "Grasrotandelen 915703534" til 2020.
Vi skaper vårt eget nabolag - midt i hjertet av Oslo!

Powered by Wild Apricot Membership Software