Ø på SNØ - samarbeid med X Games Oslo

30 Oct 2015 11:28 AM | Anonymous


Vi er så utrolig glade og stolte for å endelig kunne fortelle om et prosjekt vi har jobbet med ganske lenge, "Ø på SNØ"! I samarbeid med X Games Oslo​, FRIGO​, Utekontakten i Bydel Gamle Oslo​ og utvalgte skoler i området skal vi i vinter tilby 800 barn i 7-10.klasse ved utvalgte skoler, opplæring i slalåm og snowboard! 

I forbindelse med at deler av vinterens X Games Oslo arrangement legges til Tøyen, skal prosjektet bringe med seg den aktive, norske vinteren til områdets unge. Prosjektet skal fronte norsk actionvintersport og har som mål å gi unge i Bydel Gamle Oslo mulighet til å delta i et spennende opplæringsopplegg for ski og snowboard. Kanskje vil neste generasjons X Gamesutøvere komme fra Gamle Oslo? 

Prosjektet ble initiert av X Games Oslo og Tøyen Sportsklubb, men med mange støttespillere: TV 2, ESPN, Områdeløft Tøyen, utvalgte skoler, samt Frigo og Utekontaktene i Bydel Gamle Oslo. 


Alt dette er mulig takket være støtte fra Områdeløft Tøyen​, Sparebankstiftelsen DNB​ og Bergesenstiftelsen! Vi fikk idag overrakt et gavebrev på 1 million kroner fra Gavesjef Sissel Karlsen fra Sparebankstiftelsen DNB. Bergesenstiftelsen har bidratt med det samme beløpet, men kunne dessverre ikke komme idag. Områdeløft Tøyen har også støttet prosjektet med 100 000 kroner og vi lover - dette skal bli litt av et vintersportsprosjekt!

Da X Games Oslo presenterte sitt konsept for Oslo kommune, var samfunnsnytte et bærende prinsipp. Med så stor andel offentlig støtte skulle det bare mangle at prosjektet ga noe mer tilbake enn bare sterke opplevelser for publikum. Ut over dette lovte X Games Oslo å:

  • Profilere Oslo internasjonalt
  • Gi alle sponsor- og billettinntekter tilbake til kommunen/prosjektets år 2
  • Være miljøvennlig
  • Skape samfunnsnyttige prosjekter

“Ø På SNØ” er et eksempel på det siste. X Games er en inspirasjonskilde som kan trekke barn og unge som ikke nødvendigvis ser seg selv som vintersportsentusiaster med på kule og bra ting. På Tøyen, og i områdene rundt, er det mange unge som aldri har stått på ski eller snowboard. Det skal vi nå gjøre noe med! For det kryr av unger som ønsker å være aktive og ha det gøy. Tøyen Sportsklubb er nystartet, men har på rekordtid fått over 130 medlemmer – til tross for at det ikke finnes en eneste idrettshall i området. Gjennom “Ø på SNØ” vil 800 barn og unge i ungdomsskolealder få en inspirerende introduksjon til den norske vinteren. 

Flotte jenter fra 7.klasse på Tøyen Skole og Aktivitetsskole kom og var med på kakespising. Kanskje skjulte snowboardtalenter? Vi håper jo selvsagt at kommende X Games utøvere skal komme fra indre Oslo Øst!  

Barna vil i løpet av vinteren få undervisning, tilgang til gratis utstyr og heiskort gjennom hele sesongen, samt gratis inngang under X Games arrangementet i Tøyenparken!  


Her ser vi Mohammed og Manan i samtale Henning Andersen fra X Games Oslo. Han utfordret til snowboardduell i bakken til vinteren. Vi lover å dokumentere det når det skjer!

Opplegget består av:

  • Gratis vinterdag i Oslo Vinterpark med buss, heiskort, utstyr og instruksjon for alle innen valgt aktivitet - slalåm eller snowboard.
  • Medlemsskap i Tøyen Sportsklubb (forsikring)
  • Gratis tilgang til klær, utstyr og skikort gjennom et bemannet utstyrssenter gjennom hele sesongen til de som ønsker å bli enda bedre.
  • Gratis inngang på X Games Oslo Tøyen for alle som har deltatt i opplegget
  • Mulighet for å delta i CV-relevant frivilligopplegg for ungdom
  • Leder- og frivillighetstrening for deltakere på Tøyenakademiet

Dette blir råtøft! Heia Tøyen! 

Oppdatert om opplegg i januar: Del 1 - Opplæring Ø på SNØ


#xgokid #øpåsnø 


Kontaktpersoner for prosjektet: 

Henning Andersen - X Games Oslo - mobil: 90695119
Karianne Hjallen - Tøyen Sportsklubb, prosjektleder - mobil: 99224939

Pressebrief om prosjektet

Tøyen Sportsklubb, Kolstadgata 1, 0652 Oslo Org.nummer: 915703534  Kontonummer: 60120650583 (Nordea). SMS "Grasrotandelen 915703534" til 2020.
Vi skaper vårt eget nabolag - midt i hjertet av Oslo!

Powered by Wild Apricot Membership Software