BLI KJENT MED TAK1: Amir Hamza Iqbal

05 Mar 2017 3:18 PM | Anonymous

Fine Hamza er en av de to brødrene Iqbal vi har fått bli kjent med på årets TAK1-kull. Oppvokste på Tøyen har de ambisjoner om å bidra til å gjøre Tøyen bedre for de som vokser opp her nå, enn det kanskje var da de selv var unge (yngre...). Det er så flott! Det er jo nettopp dere som vet hvor skoen trykker.


Fortell litt om deg selv: 
Mitt navn er Amir Hamza iqbal, er 23 år gammel og oppvokst på Tøyen. Gikk på Tøyen skole fra 1 trinn til 7 trinn. Jeg liker å henge med venner og å spille fotball. Jeg jobber til daglig som barne- og ungdomsarbeider på en skole hvor jeg motiverer barn og veileder de som trenger ekstra hjelp på skolen.    

Hva tenker du om Tøyens fremtid?
Det er flere unge mennesker som flytter inn til byen, spesielt studenter fra utenbys. Tøyen blir mer og mer hipp, men i enda større grad blir den kulturpreget. Det er danseskole, musikk og kunst som man ser er rundt oss. Tøyen er urbant område  med mange estetiske uttrykk. Det er et stort politisk engasjement, da spesielt miljøet som er i fokus. Om man besøker og ser seg rundt i parker har man eksempler på at folk planter og dyrker selv. Det flerkulturelle bidrar til at det er mye å lære om hverandre og andre mens integrering skjer gradvis. Språk er noe som er i fokus på både på skolen og i barnehagen, men selv der er morsmålet like viktig. 

Det at du har en annen bakgrunn er en ressurs her på Tøyen. Du er unik, men like viktig allikevel. Det er mange broer som er bygget og flere blir det i fremtiden. Felleskap skapes gjennom at det er mer og mer sammenkomster i område. Det har åpnet opp nye restauranter, kafeer og et nytt bibliotek. Da spesielt med økologisk mat og tradisjonelle  norske retter samtidig som det er sushi, tyrkisk, pakistansk og kebab sjapper som er alle er viktige møteplasser på Tøyen. Maten samler mennesker og åpner opp for nysgjerrighet og mer forståelse på tvers av kultur og bakgrunn. 

Tøyen er Tøyen og kan ikke sammenlignes med noen andre steder. Tøyen bærer på så mye historie, som er verdt å sjekke ut. Besøk Tøyen og se hvor utrolige mye du kan se og lære. 

Hva tror du at Tøyenakademiet vil bety for Tøyen og TSK?
Jeg tror det betyr veldig mye allerede nå. Barn som henger på Tøyen har allerede begynt å se på oss som rollemodeller. Tøyenakademiet gir ungdommer sjansen til å oppgradere sin CV, som igjen gjør at de kan ligge i forkant når de skal søke jobb videre i livet. De kan få erfaring innenfor alle de aktivitetene TSK har. Det vil løfte deres CV og gjøre dem sterke når de skal søke jobb. Du jobber frivillig og det også når du kan og etter en periode så kan du se selv at det å jobbe frivillig gir deg et stor utbytte. Fordi erfaring er veldig nyttig å ha i jobbsøkeprosessen.  

Hva har du personlig fått ut av å delta på Tøyenakademiet?
Av å delta på Tøyenakademiet, så har jeg fått GRATIS kurs. Kurs som har lært meg nye metoder, som jeg kan ta med meg videre til skole jobben min. Jeg har blitt kjent med noen nye venner og også blitt bedre kjent med noen av de gamle. 

På hvilken måte ønsker å du å bidra videre på Tøyen og i Tøyen Sportsklubb?
Som trener/hjelpetrener, bidra i administrasjonen eller med organisering av klubben, jobbe med neste kull av Tøyenakademiet. 

Å være en del Tøyenakademiet har vært en fin erfaring og jeg setter pris på alt jeg lært og alle jeg har blitt kjent med.   
Hamza fikk prøvd seg som båtfører på vei ut til Husbergøya med Harald fra FRIGO.

---

Takk for kloke ord, Hamza. Vi er så glade for at du ble med. Vi har høye forventninger til deg, unge mann. Vi digger deg! 

Tøyen Sportsklubb, Kolstadgata 1, 0652 Oslo Org.nummer: 915703534  Kontonummer: 60120650583 (Nordea). SMS "Grasrotandelen 915703534" til 2020.
Vi skaper vårt eget nabolag - midt i hjertet av Oslo!

Powered by Wild Apricot Membership Software