Nyheter

 • 25 Jan 2016 9:41 PM | Anonymous


  Tøyen, 23.januar 2016: Som «takk for lånet» av Tøyenparken gir X Games Oslo, i samarbeid med Tøyen Sportsklubb, et gratis vintersportstilbud til alle 7-10.klassingene i bydel Gamle Oslo, vinteren 2016. Prosjektet heter «Ø på Snø» og invitasjonen har gått ut til omlag 800 elever.

  Alle de påmeldte deltakerne vil få en skidag i skoletiden med opplæring av kyndige instruktører etter deres behov i enten alpint eller snowboard. Skidagen vil foregå i Oslo Vinterpark - Tryvann. Ungdommene og deres foreldre har selv definert ungdommenes ferdighetsnivå, slik at man på forhånd vet hvem som "aldri har stått før", er «litt øvet» og «klarer seg selv».

  Etter endt opplæring kan deltakerne gjennom ut prosjektperioden:

  • Låne nødvendig klær og utstyr fra en utlånsordning på Tøyen
  • Få heiskort (kvelds-/dagskort) og t- bane billett opp til Oslo Vinterpark

  Alle deltakerne får også oppleve actionsport på nært hold gjennom å bli invitert til å se på Big Air konkurransen i Tøyenparken lørdag 27.2.2016!

  Det vil i tidsrommet 28.1 – 5.2 arrangeres opplæring (skidager) for de påmeldte skolene. Torsdag 28.1 som er den offisielle åpningsdagen, får vi også en del gjester på besøk som for eksempel Ordfører Marianne Borgen, samt representanter fra byrådet, Skiforbundet, X Games organisasjonen og andre samarbeidspartnere som FRIGO, Utekontaktene i BGO, Områdeløft Tøyen, Sparebankstiftelsen, Bergesenstiftelsen, Oslo Vinterpark osv. Årets ildsjel fra Idrettsgallaen på Lillehammer, Sajandan Rutthira, vil også komme, men denne gangen som deltaker.

  Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen og Områdeløft Tøyen.

  Vi håper dere også ønsker å besøke oss for å dokumentere dette enestående tilbudet.

  Om dere har spørsmål og/eller dere ønsker å melde fra at dere kommer, meld fra til prosjektleder Karianne Hjallen via:

  #xgamesoslo #øpåsnø 

 • 25 Jan 2016 9:33 PM | Anonymous


  Vi starter med enda et nytt tilbud for å få folk i aktivitet mens vi venter på hall - et utendørstilbud rettet mot voksne på Tøyen. Det står mange racersykler rundt i boder og leiligheter i området. Odd Nordahl drar nå i gang en egen sykkelgruppe i sportsklubben for at kanskje flere skal oftere lufte disse. 

  Ambisjonene er å bli en bra gruppe som møtes regelmessig for felles gruppeturer. Foreløpig er det ingen planer om å stille lag i konkurranser, så å bli med her kan også fint kombineres med å være aktiv i en annen sykkelklubb. Forutsetningen for å bli med er egentlig bare at man har en racersykkel og har lyst å bruke den! 

  Det er fortsatt en stund igjen til sesongen starter, men du kan allerede nå melde din interesse. 

  Meld deg inn i TSK og velg sykkel som aktivitet her. Det koster kun 100,- kroner å bli medlem og inkluderer én aktivitet. 

  Bli med da vel!


 • 13 Jan 2016 9:41 PM | Anonymous


  Og der var vi endelig i gang. Tøyenakademiets oppstartsmøte i kveld ble den reneste festen. Mange ville komme og gi disse flotte ungdommene en inspirerende hilsen på veien og invitere dem inn både i politikkens og frivillighetens verden. 

  Viseordfører Kamzy la vekt på medbestemmelse når hun holdt sitt inspirerende innlegg til deltakerne, mens både Alnaskolen og Henning fra X Games hadde fokus på frivillighetens muligheter. 

  TSK ønsker at alle deltakerne gjennom kursene vitilbyr innser at man ved å legge ned innsats, faktisk har svært stor endringsmakt. Vi skal bruke denne positivt. Både på lokalt og nasjonalt plan. 

  Vi har høye forventninger til denne gjengen!! 

  Heia Tøyen!

  Tusen takk for støtte til Områdeløft TøyenSparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen. Ellers for all hjelp og at dere kom og gjorde denne dagen fantastisk - Alnaskolen, Sahra Jaber, Sajandan Rutthira, Aina Landsverk Hagen, Henning Andersen, Hilde Rasch og X Games OsloKhamshajiny Gunaratnam

  Mer om Tøyenakademiets Kull 1 her

 • 04 Jan 2016 12:51 PM | Anonymous


  I forbindelse med oppstart av Tøyenakademiet neste uke,  gjennomfører vi to informasjonsmøter denne uken! Møtene avholdes i Kolstadgata 1 og du kan velge mellom enten tirsdag 5.januar og torsdag 7.januar kl. 17:30 i Kolstadgata 1. Møtet vil ta ca. én time.

  Vi vil da gi generell informasjon om kursrekkene og etterpå foreta gruppeintervjuer for å finne endelige kandidater til Kull 2016. 

  For mer om planer for Tøyenakademiets kull 2016 her

  Velkommen!

  Meld fra til toyenakademiet@gmail.com hvilken dag du kommer. 
 • 02 Jan 2016 10:00 PM | Anonymous


  I fjor startet en liten gruppe Tøyenaktivister TSK. Ikke fordi vi hadde fritidsproblemer akkurat, men fordi vi så at altfor mange andre kanskje hadde det... I "sportslig" retning. Og vi så at vi kunne gjøre noe med det. 

  Et halvt år inn så er vi blitt 250 vanlige medlemmer + snart 800 "Ø på SNØ" medlemmer, så vi føler vi har startet... eh... bra. *stolte* 

  Vi er bare i oppstarten med å bygge klubb, dette vil ta år og dag - men vi er iallfall i gang! Nå må vi bare få på plass en ordning for varige driftsmidler, starte opp Tøyenakademiet som vil bidra med fremtidens lokale ledertalenter og unge rollemodeller inn i klubben og ikke minst - få på plass vår egen flerbrukshall og kulturarena, slik at vi kan med forutsetninger det går an å jobbe under fortsette den jobben vi ALLE er med på, å bygge et aktivt lokalsamfunn med varme og omsorg for hverandre.

  Vi feirer et nytt år som klubb for første gang. Det er spennende tider foran oss, vi har mange aktiviteter allerede i gang og enda flere er under planlegging - kokkekurs, Technic Legoklubb, friidrett for å nevne noe. Ifølge Oslostatistikken for 2012, var kun 41,5% av barn og unge i Bydel Gamle Oslo aktive i en eller annen form for fritidsaktivitet. TSK satte seg som mål å betraktelig heve denne - allerede i løpet av 2016. Vi ønsker å gjøre bydelen vår til Oslos mest aktive! Er du med? Meld deg inn da vel! Det koster bare 100 kroner og inkluderer én aktivitet som du enten melder deg på nå eller når det kommer noe du har lyst til å være med på. Heiagjengen vår har mange medlemmer allerede. 

  I tillegg og i god Tøyensk aktivistånd utfordrer vi DEG som Tøyenboer til å være med å ta ansvar for "bygda vår". Gjør dette til ditt nyttårsforsett:

  1. Hvordan mener DU at lokalsamfunnet vårt på Tøyen kan bli enda bedre? 
  2. Hva har du tenkt å gjøre med det? 

  For - det er bare å ta tak i det! TSK er et godt eksempel på at dette får vi til. Dersom det du ønsker deg er noe som kan passe inn i skrangleklubben vår, så ta kontakt! Husk at Tøyenkampanjens motto er at både du og alle andre har noe å gi!

  Til slutt ønsker vi å takke de som er grunnen til at vi kan tilby aktivitet - Områdeløft Tøyen, Sparebankstiftelsen DNB og Bergesenstiftelsen som alle har bidratt med støtte til prosjektene våre. Det hadde ikke vært mulig å drive klubb uten deres hjelp! 

  Riktig godt nytt år, folkens. Vi gleder oss til å løpe, leke, spille, hoppe, kose, spise, bake og bygge mer med dere i 2016!

  Heia Tøyen!

  mvh,
  Styret - Viktor, Sindre, Kathrine, Hussein og Karianne

  Nevnte vi at Tøyens 15 000 innbyggere og TSKs 1050 medlemmer trenger en flerbrukshall? Ja, det gjorde vi visst. Men vi gjør det igjen, vi. Vi trenger en hall, både midlertidig og permanent. Folk med makt - make it happen. Det haster.

 • 29 Dec 2015 8:02 PM | Anonymous


  Capoeira har virkelig vært en av høstens slagere og timene med Professor Kleyton har vært superpopulære! 

  Gruppen 6-9 år ble full etter bare et par uker og mange har stått på venteliste siden da for å komme med på denne. Nå er det jo ingen som slutter, så da måtte vi forsøke å få til enda en gruppe innenfor den begrensede hallkapasiteten vi har. 

  Ved å slå sammen de to eldste gruppene, får vi plass til én gruppe til for 6-9 åringene på mandager kl. 18-19! Så nå er det bare å kaste seg rundt og bli med for de som vil! De som er medlemmer og står på venteliste, har førsteprioritet.  

  Meld dere inn og meld dere på Capoeira 6-9 år, gruppe 2 her

 • 20 Dec 2015 7:12 PM | Anonymous


  TSK starter enda et nytt tilbud til voksne over nyttår. Denne gangen starter vi et nybegynnerkurs i Yoga! Yoga er en samling mentale og kroppslige teknikker, en ikke-religiøs disiplin for personlig utvikling. Instruktør vil være Målfrid Sand, som er både yogalærer og mindfulnesslærer. 

  Dersom dette er noe for deg, så meld deg inn og meld deg på! Kursrekken starter tirsdag 12.januar kl. 19-20:30 og varer fram til påske. Kun 15 plasser og forbeholdt de som bor i Tøyenområdet.

  Les mer

  Meld deg inn og meld deg på her.

 • 14 Dec 2015 10:39 PM | Anonymous


  TSKs aktiviteter finansieres ikke akkurat gjennom den 100-lappen det koster å melde seg inn i klubben... 

  Vi er helt avhengig av støtte fra ulike hold i tillegg, det være seg både offentlig og privat. Sparebankstiftelsen DNB har allerede vært utrolig gavmilde med TSK og den unge befolkningen i Bydel Gamle Oslo gjennom "Ø på SNØ"-prosjektet vårt, så vi føler oss utrolig beæret over nok en gang å få midler gjennom deres gaveordning. 

  I et område med 30% mobilitet (dvs. 1 av 3 Tøyenbeboere flytter HVERT ÅR) er det helt essensielt at vi klarer å bygge varige strukturer for klubben vår for at den skal overleve. Tøyenakademiet vil være ett av de viktigste grepene vi tar - både gjennom å skape unge, flotte rollemodeller inn i lokalsamfunnet, men også for at disse skal kunne være med på å ta ansvar for klubben, ikke om, men når vi mister nøkkelpersoner og ildsjeler... Vår leder- og frivillighetsopplæring for unge, Tøyenakademiet, ville ikke kunne gjennomføres uten støtten fra disse stiftelsene, så nå går vi over i et nytt år med en trygghet på at dette blir knallbra! 

  I tillegg til Sparebankstiftelsen DNB har også Områdeløft Tøyen og Bergesenstiftelsen støttet tiltaket. 

  Tusen, tusen takk for støtten!


 • 14 Dec 2015 10:35 PM | Anonymous


  Over nyttår utvider vi voksentilbudet vårt til de som bor på Tøyen eller i nærområdene rundt inn i dansens verden. Da kan du lære å danse flamenco men kombinert med ulike andre dansestiler som tango, salsa, funk og samtidsdans. 

  Det er spanske Estrella Fernandez som har utdanning innen dans som vil stå for undervisning og koreografi. Hun har tidligere drevet eget dansestudio i Barcelona (https://www.facebook.com/arrikitin/). Kurset vil i første omgang vare fram til påske. 

  Flamenco er en europeisk musikkgenre som i utgangspunktet er en form for folkemusikk. Den favner en kompleks musikalsk og kulturell tradisjon, og selv om den gjerne betraktes som en del av generell spansk kultur, er den sterkt knyttet til en spesiell region, Andalucia, der den oppstod. Men det er også kommet bidrag til kulturen fra særlig Extremadura og Murcia. 

  Flamencomusikken er dominert av sang, gitar og kompliserte rytmer. Dansen er elegant, full av temperament, og er karakterisert ved mye fotarbeid, så dette blir bra trening! Vi håper at deltakerne erverver kompetanse de ønsker å vise oss andre ved en Tøyensk anledning. (valgfritt, selvsagt) :)

  Aktiviteten har plass til 15 deltakere. Oppstart er mandag 11.januar 2016.

  Meld deg på her.

 • 15 Nov 2015 9:24 PM | Anonymous


  14.-27.november Norges idrettsforbund oppfordrer alle idrettslag til å stemme på klubbene i sine hjerter på www.klubbenimitthjerte.no. Vi håper jo selvsagt at denne klubben er TSK.

  Kampanjen starter lørdag 14. november ved midnatt og varer frem til fredag 27. november kl 12.00. Hjelp oss da vel!

  Om klubben i mitt hjerte
  Dersom Tøyen Sportsklubb klarer å få 50 stemmer pr. dag er det med i trekningen av 10.000 kroner fra Nordea.

  Totalt deler Nordea ut 30 premier á 10.000 kroner og en hovedpremie på 100.000 kroner til den klubben som klarer å samle flest stemmer gjennom hele perioden. 

  Idrettspresident Tom Tvedt sier idrettslaget er grunnsteinen i arbeidet med å skape god aktivitet, positive miljøer, idrettsglede og fellesskap i lokalmiljøene. 

  - Norges idrettsforbund ønsker å løfte fram idrettslagenes fantastiske arbeid, blant annet gjennom kampanjen "Klubben i mitt hjerte". Som idrettspresident oppfordrer jeg hele Idretts-Norge til å delta i "Klubben i mitt hjerte", og vise at vi verdsetter frivilligheten, idrettsgleden og fellesskapet i våre idrettslag, sier Tom Tvedt.

  Stem på Tøyen Sportsklubb her

Tøyen Sportsklubb, Kolstadgata 1, 0652 Oslo Org.nummer: 915703534  Kontonummer: 60120650583 (Nordea). SMS "Grasrotandelen 915703534" til 2020.
Vi skaper vårt eget nabolag - midt i hjertet av Oslo!

Powered by Wild Apricot Membership Software