Nyheter

 • 07 Mar 2017 9:51 AM | Anonymous


  Siden vi har fått tilgang til aktivitetssalen Astronauten i 2.etasje i Aktivitetshuset K1, kan vi åpne for enda flere deltakere på Dynamisk Yoga med Håkon på torsdager kl. 17:30-18:30. Vi starter allerede torsdag denne uken!

  Bli med da vel! 

  Kurset fordrer ingen forkunnskap innen yoga, men det er en fordel å ha noe styrke og være litt fleksibel. Deltakerne må ellers ta med egen yoga-matte.  

  For registrerte deltakere: Oppmøte presis 17:20 i foajeen til Aktivitetshuset K1 i Kolstadgata 1, for Håkon er nødt til å låse dere inn og opp til 2.etasje. Dersom dere kommer for sent, vil det bli vanskelig å komme seg inn...

  Medlemmer: 
  Om du allerede er medlem av Tøyen Sportsklubb, send en påmelding til toyensportsklubb@gmail.com. Om medlemsskapet ditt er utgått, kommer det 100,- i tillegg til kursrekken. Du vil motta e-postfaktura på dette. 

  Ikke medlemmer:
  Er du ikke medlem i TSK enda, meld dere inn her og velger "Dynamisk yoga" som aktivtet. (Inkluderer medlemsskap + første aktivitet gratis)

  NB! Tilbudet gjelder KUN for de som bor i Bydel Gamle Oslo! 


 • 05 Mar 2017 3:18 PM | Anonymous

  Engasjert og blide Sandra er alltid fin å ha i gruppa vår. Over normalen glad i shopping, flink på skolen og engasjert på fritiden så er det alltid liv rundt henne. 


  Fortell litt om deg selv: 
  Jeg heter Sandra Demiri og er en 16 år gammel jente som går første året på F21. I fritiden min trener jeg og har vært en del politisk aktiv. Har sittet i Ungdomsrådet og vært med på TAK.       

  Hva tenker du om Tøyens fremtid?
  Jeg ser på Tøyens fremtid som et sted som kommer mer og mer til å bli brukt og være mer attraktiv. Det har allerede blitt mye bedre og det tror jeg forsetter.      

  Hva tror du at Tøyenakademiet vil bety for Tøyen og TSK?
  Jeg tror dette vil hjelpe med å vise folk hvordan Tøyen er og hvordan det blir representert, ikke bare i media men også for folket på Tøyen.      

  Hva har du personlig fått ut av å delta på Tøyenakademiet?
  Jeg har personlig blitt bedre kjent med Tøyen og sett hvor fantastisk sted det er. Har også tatt med meg gode erfaringer og blitt kjent med mange nye. Dette vil være til stor hjelp for meg i senere tid.   

  På hvilken måte ønsker å du å bidra videre på Tøyen og i Tøyen Sportsklubb?
  Som trener/hjelpetrener, bidra i administrasjonen eller med organisering av klubben samt å jobbe med neste kull av Tøyenakademiet     
     


  Sandra med flere av de andre på Husbergøya i fjor sommer   

  ---

  Det har vært veldig fint å ha deg med, Sandra. Vi har store forventninger til deg i tiden som kommer og gleder oss til å se hva du vil bidra med videre! 

 • 05 Mar 2017 3:18 PM | Anonymous

  Fine Hamza er en av de to brødrene Iqbal vi har fått bli kjent med på årets TAK1-kull. Oppvokste på Tøyen har de ambisjoner om å bidra til å gjøre Tøyen bedre for de som vokser opp her nå, enn det kanskje var da de selv var unge (yngre...). Det er så flott! Det er jo nettopp dere som vet hvor skoen trykker.


  Fortell litt om deg selv: 
  Mitt navn er Amir Hamza iqbal, er 23 år gammel og oppvokst på Tøyen. Gikk på Tøyen skole fra 1 trinn til 7 trinn. Jeg liker å henge med venner og å spille fotball. Jeg jobber til daglig som barne- og ungdomsarbeider på en skole hvor jeg motiverer barn og veileder de som trenger ekstra hjelp på skolen.    

  Hva tenker du om Tøyens fremtid?
  Det er flere unge mennesker som flytter inn til byen, spesielt studenter fra utenbys. Tøyen blir mer og mer hipp, men i enda større grad blir den kulturpreget. Det er danseskole, musikk og kunst som man ser er rundt oss. Tøyen er urbant område  med mange estetiske uttrykk. Det er et stort politisk engasjement, da spesielt miljøet som er i fokus. Om man besøker og ser seg rundt i parker har man eksempler på at folk planter og dyrker selv. Det flerkulturelle bidrar til at det er mye å lære om hverandre og andre mens integrering skjer gradvis. Språk er noe som er i fokus på både på skolen og i barnehagen, men selv der er morsmålet like viktig. 

  Det at du har en annen bakgrunn er en ressurs her på Tøyen. Du er unik, men like viktig allikevel. Det er mange broer som er bygget og flere blir det i fremtiden. Felleskap skapes gjennom at det er mer og mer sammenkomster i område. Det har åpnet opp nye restauranter, kafeer og et nytt bibliotek. Da spesielt med økologisk mat og tradisjonelle  norske retter samtidig som det er sushi, tyrkisk, pakistansk og kebab sjapper som er alle er viktige møteplasser på Tøyen. Maten samler mennesker og åpner opp for nysgjerrighet og mer forståelse på tvers av kultur og bakgrunn. 

  Tøyen er Tøyen og kan ikke sammenlignes med noen andre steder. Tøyen bærer på så mye historie, som er verdt å sjekke ut. Besøk Tøyen og se hvor utrolige mye du kan se og lære. 

  Hva tror du at Tøyenakademiet vil bety for Tøyen og TSK?
  Jeg tror det betyr veldig mye allerede nå. Barn som henger på Tøyen har allerede begynt å se på oss som rollemodeller. Tøyenakademiet gir ungdommer sjansen til å oppgradere sin CV, som igjen gjør at de kan ligge i forkant når de skal søke jobb videre i livet. De kan få erfaring innenfor alle de aktivitetene TSK har. Det vil løfte deres CV og gjøre dem sterke når de skal søke jobb. Du jobber frivillig og det også når du kan og etter en periode så kan du se selv at det å jobbe frivillig gir deg et stor utbytte. Fordi erfaring er veldig nyttig å ha i jobbsøkeprosessen.  

  Hva har du personlig fått ut av å delta på Tøyenakademiet?
  Av å delta på Tøyenakademiet, så har jeg fått GRATIS kurs. Kurs som har lært meg nye metoder, som jeg kan ta med meg videre til skole jobben min. Jeg har blitt kjent med noen nye venner og også blitt bedre kjent med noen av de gamle. 

  På hvilken måte ønsker å du å bidra videre på Tøyen og i Tøyen Sportsklubb?
  Som trener/hjelpetrener, bidra i administrasjonen eller med organisering av klubben, jobbe med neste kull av Tøyenakademiet. 

  Å være en del Tøyenakademiet har vært en fin erfaring og jeg setter pris på alt jeg lært og alle jeg har blitt kjent med.   
  Hamza fikk prøvd seg som båtfører på vei ut til Husbergøya med Harald fra FRIGO.

  ---

  Takk for kloke ord, Hamza. Vi er så glade for at du ble med. Vi har høye forventninger til deg, unge mann. Vi digger deg! 

 • 05 Mar 2017 2:41 PM | Anonymous
  Abdullahi er den midterste av Bashir-søskenene som skal bli dataingeniør eller arkeolog eller begge deler når han blir stor... :) Han er en fyr som alltid sier ja om vi ber ham om hjelp og som et resultat av sin positive holdning sitter nå både i Ungdsomsrådet og i Tøyenrådet samt bidrar Coach Bee som hjelpetrener i TSK. Nå skal han også undervise ungene i 4.klasse i programmering på Tøyen Skole. Bra fyr! 

  Fortell litt om deg selv: 

  Jeg heter Abdullahi Bashir Hussein og er 19 år gammel. Jeg er interessert i basketball og data.            

  Hva tenker du om Tøyens fremtid?
  Den ser bra ut på grunn av alt som skjer i K1!     

  Hva tror du at Tøyenakademiet vil bety for Tøyen og TSK?
  Det er er sted hvor barn og unge kan få muligheter til å forandre seg.       

  Hva har du personlig fått ut av å delta på Tøyenakademiet?
  Jeg har fått både motivasjon, interesser, masse muligheter i tillegg til inspirasjon.

  På hvilken måte ønsker å du å bidra videre på Tøyen og i Tøyen Sportsklubb?
  Som trener/hjelpetrener, bidra i administrasjonen eller med organisering av klubben, Jobb med neste kull av Tøyenakademiet samt bidra innen media/presse/kommunikasjon   

  TSK er noe Tøyen trengte og fortjente.  De kule gutta våre poserer på båten ut til Husbergøya. Yeah! Heia Abdinor, Abdullahi og Mustafa!

  ---

  Det er vi helt enige i, Abdullahi. Tusen takk for alt du har bidratt med så langt. Det er så bra med ja-folk som gidder! Vi er kjempeglade for at du ble på TAK1. Vi digger deg! 

 • 04 Mar 2017 6:18 PM | Anonymous
  Nadya er enda en av jentene våre som er over middels engasjert - i alt! På tross av sin unge alder har hun allerede deltatt på ulike arenaer både på Tøyen og ellers. På Biblo, Tøyen Familiefunk, som allidrettstrener i TSK, på Interbridge Academy... Et flott ja-menneske som melder seg frivillig til (kanskje av og til altfor) mange ting, og vi er sikre på at denne unge damen vil komme langt! Vi digger deg! 


  Fortell litt om deg selv: 
  Jeg heter Nadya Tahir og er en 17-åring som brenner for sosial rettferdighet. Mye av fritiden min bruker jeg på organisasjonsarbeid og skole. På fredager er jeg allidrettstrener for Tøyens kuleste kidz!      

  Hva tenker du om Tøyens fremtid?
  Fremtiden til Tøyen ser lys ut, og det skylles det store engasjementet blant lokalbefolkningen. Selv om jeg er oppvokst på Årvoll, er det på Tøyen jeg føler tilhørighet. Mangfoldet gleder meg. I fremtiden vil jeg at vi i enda større grad skal se på dette mangfoldet som en mulighet, og ikke en utfordring. Tøyen er fremtiden!      

  Hva tror du at Tøyenakademiet vil bety for Tøyen og TSK?
  Åh, Tøyenakademiet er kanskje et av de viktigste programmene jeg vet om! Lederkurset gir unge på Tøyen en plattform der de både blir sett og hørt. Mulighetene en får på Tøyenakademiet er uendelige, det gjelder bare å gripe sjansen når du først få den.       

  Hva har du personlig fått ut av å delta på Tøyenakademiet?
  Jeg har fått møte utrolige dyktige mennesker som brenner for at Tøyen skal bli et sted man er stolt av. Gjennom kursene som har blitt holdt sitter jeg igjen med en kompetanse jeg bare kunne drømt om uten Tøyenakademiet.   

  På hvilken måte ønsker å du å bidra videre på Tøyen og i Tøyen Sportsklubb?
  Jeg er allerede allidrettstrener for de minste barna, men ellers vil jeg også kunne bidra i administrasjonen eller med organisering av klubben, jobb med neste kull av Tøyenakademiet, og med media/presse/kommunikasjon    
    

  Sist men ikke minst har jeg bare lyst til å takke Sindre og Karianne for engasjementet og tiden deres. Både TAK og TSK er med på å gi muligheter til alle, uansett bakgrunn. Og det er viktig.  Nadya mottar her blomst og gratulasjoner på Rådhuset fra Geir Lippestad og Marianne Borgen for gjennomført Interbridge-kurs i høst, et tilbud som flere av TAK'erne våre deltok på.   

  ---

  Tusen takk, Nadya. Det er veldig hyggelig. Vi tror du hadde fått muligheter innen det meste, uavhengig av TAK, men er kjempestolte for at du ble på TAK1. Vi gleder oss til å se hva du også  kommer til å bidra med videre! 

 • 03 Mar 2017 3:43 PM | Anonymous

  Abdirizak (Izak) er eldstemann av Bashir-søskenene, friluftsinteressert basketballspiller. Han er gutten fra Tøyen som drømmer om båtførerprøven og å få jobbe for FRIGO. Det må vi jobbe for... :) 


  Fortell litt om deg selv: 
  Jeg heter Abdirizak Bashir Hussein, bor på Tøyen og er 20 år. Jeg går til daglig på Stovner vgs og er oppvokst i Tøyen. Jeg liker å henge med venner i tillegg til å trene.      

  Hva tenker du om Tøyens fremtid?
  Tøyen kommer til å bli et veldig hyggelig nabolag å bo i.     

  Hva tror du at Tøyenakademiet vil bety for Tøyen og TSK?
  Tøyenakademiet bidrar med et sosialiserende miljø.       

  Hva har du personlig fått ut av å delta på Tøyenakademiet?
  Jeg har fått veldig mye ut av Tøyenakademiet, noen av de tingene er både vennskap, kunnskap og erfaring. Det å være med på Tøyenakademiet var en fantastisk opplevelse og en stor mulighet.       

  På hvilken måte ønsker å du å bidra videre på Tøyen og i Tøyen Sportsklubb?
  Jeg bidrar allerede litt som trener/hjelpetrener og kan tenke meg å ellesr bidra inn i administrasjonen eller med organisering av klubben samt i forhold til media/presse/kommunikasjon. 

  Tøyen er et av de beste nabolagene. I mine øyner så vil Tøyen bare ta skritt fremover og ikke bak. Barn her på Tøyen skal og vil kunne ha like mange muligheter som alle andre barn.  ---

  Det er vi helt enige i, Izak. Vi er kjempeglade for at du ble med på TAK1 og vi gleder oss til å se alt du kommer til å bidra med videre! 

 • 03 Mar 2017 3:20 PM | Anonymous

  Jeanette hadde mange av oss hørt om allerede før hun begynte på Tøyenakademiet. Ved at hun jobber på Tøyen Skole, så har mange av oss sett henne der, men i tillegg har hun også vært aktiv med ulike frivillige ting her på Tøyen, blant annet oppstarten av Tøyenravnene. 


  Jeanette der hun kanskje trives best? Ombord på en båt - her på vei til TAK1-turen til Husbergøya i juni 2016 

  Fortell litt om deg selv: 

  Jeg heter Jeanette Paulsen Bergerud er 23 år og liker å holde på med seiling og være med venner. Jeg jobber på Tøyen skole og aktivitetsskole til daglig.     

  Hva tenker du om Tøyens fremtid?
  Tøyen er et sted som vokser. Der mennesker vil bosette seg og bo over lengere tid. 


  Hva tror du at Tøyenakademiet vil bety for Tøyen og TSK?

  Jeg tror det vil bety mye. Der man lager rollemodeller for de yngre, sånn at de kan se at det er nyttige ting som kan gjøres.     


  Hva har du personlig fått ut av å delta på Tøyenakademiet?

  Jeg har fått lært mye og møtt mennekser jeg aldri ville ha fått møtt uten å ha vært med.     

   

  På hvilken måte ønsker å du å bidra videre på Tøyen og i Tøyen Sportsklubb?
  Jeg ønsker å bidra videre inn i administrasjonen eller med organisering av klubben, jobbe med neste kull av Tøyenakademiet i tillegg til media/presse/kommunikasjon-biten. 

  Jeg har hatt et fantastisk år og lært mye! Så tusen takk for et fantastisk år!


  ---

  Tusen takk selv, Jeanette! Du har jo allerede bidratt på TAK2 med å holde gatemeklingskurs! Det er unikt at man engasjerer seg i nærmiljøet til jobben sin i så stor grad som du har gjort! Bra dame! 

 • 03 Mar 2017 11:25 AM | Anonymous

  Ibno kom til oss og fortalte at han bare hadde lyst til å bidra med positive ting for Tøyen. Sånne folk må vi selvsagt ha med og han har vært en viktig deltaker i løpet av året. Underveis til læreryrket tror vi han har masse å bidra med for barn og unge på Tøyen. 


  Flott fyr med tro på og ambisjoner på vegne av Tøyen 

  Fortell litt om deg selv: 
  Jeg heter Ibntaymya (Ibno) Faraj, er 21 år og bor på Tøyen. Jeg er student på Universitetet i Oslo, liker sjakk, fotball, bordtennis, ps3/ps4 spill, filmer og serier! 

  Hva tenker du om Tøyens fremtid?
  Med litt mer tid ser jeg ganske lyst på den!   

  Hva tror du at Tøyenakademiet vil bety for Tøyen og TSK?
  Jeg tror det bidrar med et "varmere" og mer sosialiserende miljø!   
   

  Hva har du personlig fått ut av å delta på Tøyenakademiet?
  Jeg har fått både vennskap, erfaring og kunnskap ut av å delta!

  På hvilken måte ønsker å du å bidra videre på Tøyen og i Tøyen Sportsklubb?
  Jeg har lyst til å bidra med masse - både trener/hjelpetrener, bidra i administrasjonen eller med organisering av klubben, jobbe med neste kull av Tøyenakademiet, håndtering av media/presse/kommunikasjon. 

  Simpelthen, være en som kan "hjelpe" Tøyen-beboeres hverdag!     


  Ibno og Karianne på studietur med TAK1 til Amsterdam desember 2016 :)

  ---

  Og det vet vi at du vil bidra med, Ibno! Takk for innsatsen så langt og vi gleder oss til å se hva vi får til videre!  


 • 03 Mar 2017 10:09 AM | Anonymous

  Denne unge mannen med det tøffeste håret har kanskje ikke vokst opp på Tøyen, men har i løpet av det siste året absolutt vokst seg inn i hjertene til oss som bor her. Med sitt brede smil, pågangsmot og ja-holdning når han blir bedt om å bidra, så kommer han her til å komme langt! 


  Abdinor - blid som vanlig! (Og hjelmsveis etter en dag på ski for Ø på SNØ-prosjektet - sorry...)

  Fortell litt om deg selv: 

  Jeg heter Abdinor Mahamad og er en gammel sjel i en ung kropp. Studerer informatikk ved UiO. Internship hos V REZ. Jobber på BAMA i helgene.Spiller fotball på fritiden ⚽. Drømmer om en verden der alle har like muligheter!

  Hva tenker du om Tøyens fremtid?

  Tøyen er "the next big thing". Det gjenstår bare å dytte det i riktig retning.     

  Hva tror du at Tøyenakademiet vil bety for Tøyen og TSK?
  Det vil hjelpe unge med muligheter og ikke minst skape ungdom som ikke bare er engasjerte i samfunnet, men også er med på å forme det!       

  Hva har du personlig fått ut av å delta på Tøyenakademiet?
  Jeg har fått et stort nettverk og venner for livet, men også bedre selvinnsikt og forståelse for menneskene rundt meg i samfunnet!    


  På hvilken måte ønsker å du å bidra videre på Tøyen og i Tøyen Sportsklubb?
  Jeg kunne tenke meg å bidra som trener/hjelpetrener, bidra i administrasjonen eller med organisering av klubben, jobbe med neste kull av Tøyenakademiet i tillegg til media/presse/kommunikasjon.  


  - I tillegg har jeg lyst til å si at du trenger ikke å vente til nyttår for å endre verken vaner eller starte på noe nytt! Start idag!    Abdinor her som hjelper og instruktør under både årets og fjorårets Ø på SNØ-prosjekt. Her får han møte Venstre's Guri Melby og FRIGOs Ellen Vik Ossiannilsson, i tillegg til Sindre og Karianne fra TSK. 

  ---

  Vi kunne ikke vært mer enig, Abdi, og derfor passer du så godt inn sammen med resten av oss aktivister på Tøyen! Tusen takk sålangt! Vi gleder oss til fortsettelsen! 


 • 02 Mar 2017 12:13 AM | Anonymous

  Nok en ung og engasjert dame i vår presentasjon av første kull i Tøyen Sportsklubb sitt ledertreningsprogram, Tøyenakademiet. Sara er en som gjør mye ut av seg og ikke minst tar ansvar - gjennom alt hun gjør. Hun har på tross av sin unge alder allerede sittet i både elevråd, Ungdomsrådet i Bydelen og i fjor også i Tøyenrådet.   


  Fortell litt om deg selv: 
  Jeg heter Sara Berger Marjanovic og er 16 år. Jeg er født og vokst opp på Tøyen. Jeg lever for taekwondo, matte og Scrubs. Underviser i matte på Jordal skole på ettermiddager og digger å lære bort det jeg liker. Går nest siste år på VGS og nyter studenttilværelsen.          


  Hva tenker du om Tøyens fremtid?
  Jeg ser for meg at Tøyen kommer til å utvikle seg til en enda mer inkluderende, grønn og fargerik del av byen for alle dens beboere. Spesielt ser jeg frem til åpningen av K1 - klubben og gleder meg til å se den bli tatt i bruk. Håper Tøyen kan fortsette å være hjem for de som alltid har bodd her, samtidig som vi ønsker våre nye naboer hjertelig velkommen     


  Hva tror du at Tøyenakademiet vil bety for Tøyen og TSK?
  TAK vil gi Tøyens ungdommer muligheten til å bidra til fellesskapet, lære mer om seg selv og kjenne på det å være et forbilde. Det å vite at man betyr noe og at man har sin plass er en god følelse. Man får mulighet til å bruke det man mestrer til noe positivt for andre. Det tror jeg vil bety mye for fremtidige TAK-elever. Ikke minst vil man tilbringe et år med en gjeng man blir veldig glad i. Nå kan Tøyens ungdommer selv være med å tilby aktiviteter for barn og unge som de selv kanskje etterspurte da de var Tøyenkids.     

  Hva har du personlig fått ut av å delta på Tøyenakademiet?

  I tillegg til de lærerike kursene har jeg fått er bedre bilde av mulighetene for meg som ung i bydelen. Jeg har fått både motivasjon og verktøyer til å bidra både i aktivitene TSK tilbyr, men også ideer til nye ting jeg kunne tenke meg å starte opp med for unge på Tøyen. Jeg har møtt mange av ildsjelene som driver det frivillige i bydelen og det har vært inspirerende. Ikke minst har jeg kjent på det å være stolt over stedet jeg har vokst opp og håper ungene på Tøyen vil føle det samme når de blir eldre.     


  På hvilken måte ønsker å du å bidra videre på Tøyen og i Tøyen Sportsklubb?

  Jeg kunne tenke meg å bidra som trener/hjelpetrener i tillegg til å jobbe med neste kull av Tøyenakademiet.    ---

  Tusen takk, Sara! Vi har nesten ingen forventninger til deg i det hele tatt... :) The sky is the limit! 

Tøyen Sportsklubb, Kolstadgata 1, 0652 Oslo Org.nummer: 915703534  Kontonummer: 60120650583 (Nordea). SMS "Grasrotandelen 915703534" til 2020.
Vi skaper vårt eget nabolag - midt i hjertet av Oslo!

Powered by Wild Apricot Membership Software