Nyheter

 • 28 Feb 2017 1:01 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Tøyenakademiet er Tøyen Sportsklubb sitt eget ledertreningsprogram for ungdom, hvor vi jobber med å identifisere og gi ungdom fra området kurs og kompetanse de kan benytte både inn i klubben, i nabolaget og i livet forøvrig. De 14 første har gått på Tøyenakademiet i ett år og uteksamineres tirsdag i neste uke under åpningsuken for Aktivitetshuset K1. Vi kommer tilbake med program for dette.

  I forkant av dette ønsker vi å vise fram våre flotte og engasjerte unge rollemodeller! Først ut er Mustafa. Han er jo etterhvert også blitt litt av en kjendis på Tøyen gjennom sin deltakelse i Svart Humor på NRK. Tulletelefonene hans er jo legendariske allerede. Han har også allerede bidratt med å ta initiativer til møter med både politikere og andre for å bedre bo- og oppvekstvilkår på Tøyen. Her kan dere andre bli litt bedre kjent med ham: 

  ----


  Fortell litt om deg selv: 
  Mitt navn er Mustafa Hayd er 22 år og jeg jobber på Tøyen skole. Jeg har valgt å jobbe der fordi jeg veit jeg kan gjøre en forskjell på dagen dems. Jeg er en som er glad i å omgås med venner og familie. Mine barn er det beste som har hendt meg.     

  Hva tenker du om Tøyens fremtid?
  Jeg tenker at Tøyen er det neste Paris - the people of love. 

  Hva tror du at Tøyenakademiet vil bety for Tøyen og TSK?
  Ingen TSK, ingen forandring.      

  Hva har du personlig fått ut av å delta på Tøyenakademiet?
  Tøyenakademiet har gjort at jeg har ikke bare blitt kjent med mange andre, men lært taktikkene på hvordan man kan snakke med ungdom der ute som ikke har hva de ønsker seg. Rett og slett å nå sine mål i livet. Jeg personlig mener at hvis ikke TAK hadde startet så hadde mange barn og unge flyttet ut fra Tøyen. "Det er ikke bare Tøyen vi skal løfte, men folkene i Tøyen også"      

  På hvilken måte ønsker å du å bidra videre på Tøyen og i Tøyen Sportsklubb?
  Som trener/hjelpetrener, Bidra i administrasjonen eller med organisering av klubben, Jobb med neste kull av Tøyenakademiet, Media/presse/kommunikasjon    

  Til slutt vil jeg takke TAK for at jeg kunne være med på denne fantastiske reisen. Jeg håper dere fortsetter. Med eller uten meg. Innen 5 år så ser jeg for meg at barna og ungdommene ikke trenger å stresse med steder de kan være hvis det er for trangt hjemme.       

  ---

  Takk, Mustafa! Vi digger deg og gleder oss til at du setter ditt eget preg på TSK og Tøyenakademiet framover!                                                                 

 • 17 Jan 2017 7:59 AM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Suksessen «Ø på Snø» gikk av stabelen for første gang i 2016 etter initiativ fra den gang X Games Oslo som takk for lånet av Tøyenparken. I år fortsetter de engasjementet sitt for ungene i Gamle Oslo, til tross for at alle vintersportskonkurransene er flyttet til Lillehammer. 

  «Ø på Snø» er et gratis vintersportstilbud til elevene ved Jordal Ungdomsskole og alle 7. klasseelever i bydel Gamle Oslo (ca. 800 elever), og inkluderer grunnleggende ski/snowboard opplæring i Oslo Vinterpark (Tryvann), lån av klær og utstyr, samt heiskort og billett til t-banen for deltakerne - ut sesongen 2017. 

  Den 11. mars får deltakerne også tilbud om tur til Hafjell med mer skikjøring og inngang til BigAir finalene under X Games Norway. 

  «Dette samarbeidsprosjektet er vi i Tøyen Sportsklubb utrolig glade og stolte over å kunne videreføre, og det er også morsomt at X Games inviterer oss med videre - selv om de har måttet flytte arrangementet sitt til Lillehammer", sier prosjektleder og styreformann i sportsklubben, Karianne Hjallen. 

  "Det er en utrolig gøy å kunne bidra til å gjøre Oslo Vinterpark tilgjengelig for så mange barn- og unge, spesielt de som kanskje ikke har tradisjon for å drive med vinteridrett, slik som tilfellet er for mange barn i bydelen vår. Gjennom opplæring av de flinke instruktørene fra FRIGO, får de et første møte med den norske vinteren som vi håper inspirerer til å benytte ordningen - resten av sesongen. Vi ønsker å gi dem en mulighet til å ta del i den norske vinteren - halvparten av dem som er med, har nemlig aldri stått før"».

  Mandag til torsdag i uke 3 (16. – 19. januar) 2017 arrangeres det opplæring for de påmeldte skolene og fra uke 4 etableres det en utlånsordning hvor deltakerne gratis kan hente heiskort og trikkebilletter, samt låne klær og utstyr for å dra i bakken på egenhånd ut sesongen. 

  Prosjektet er ledet av Tøyen Sportsklubb i samarbeid med FRIGOX Games NorwayTøyenakademietOmrådeløft TøyenSparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen og Oslo Vinterpark - Tryvann.  

  Om dere trenger mer informasjon, eller har spørsmål ber vi dere besvare denne e- posten, eller kontakte prosjektleder Karianne Hjallen via:

  E-post: Toyensportsklubb@gmail.com
  Telefon: 992 24 939

 • 04 Jan 2017 7:00 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Og derrr var vi godt inn i 2017 allerede, gitt. Fjorårets nyttårsforsetter var: formalisering av TSK, introdusere nye aktiviteter, oppstart av Tøyenakademiet, få på plass en flerbrukshall (!) i tillegg til å finne en modell for en bærekraftig finansiering... Fire av fem - det er ikke verst? Finansiering må på plass snarest og vil ha full fokus i den nærmeste tiden framover - vi er blitt så store at vi blant annet har et prekært behov for en daglig leder som kan drifte denne kanskje Norges viktigste klubb! Vi fortsetter aktivitetene våre, Ø på SNØ og samarbeidet med X Games Norway og FRIGO, og vi vil også jobbe for å starte nye ting vi ser er ønskelige og nødvendige med fokus både på barn, unge, voksne og eldre...

  Ti ting vi er glade i 2016 for:

  • Våre 1100 medlemmer! Vi digger dere. ❤️
  • Bilal, Kleyton og Isabella, Kemal, Julio, Burim, Torstein, Ole, Jens, Erik, Stephanie, Magali, Awais, Umar, Friedrike, Tina, Liv-Ellen, Abir, Tøyen Skole og alle dere andre som har bidratt til at vi har kunnet gjennomføre aktivitetene våre
  • X Games Oslo med Henning og Hilde og Ø på SNØ-prosjektet!
  • Fantastiske FRIGO, med spesiell takk til Rune, Bengt og Ellen
  • DNT Oslo, deres flotte turguider og ikke minst Reidun!
  • Tøyenakademikerne våre!
  • Sparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen, Bydel Gamle Oslo og Områdeløft Tøyen som alle har bidratt til at dette finansielt har vært mulig
  • Samarbeidspartnerne og leverandørene våre, som BomBom/Lokk og Gamle Oslo Husflidlag
  • Roy og Shell 7-eleven Tøyen
  • Jens, SV med Marianne i spissen, Rina, Frode, Harald Nissen, Inga Marte, og alle andre politikere og partier som klarte å få til rom i budsjettet 2017 for en hall på Tøyen! ÆREMULI!?? Endelig!!!!


  Men vi gir oss ikke med det - hva mer skal vi sette oss fore i år?


  Medlemsavgift: 100 kroner + 1 en hyggelig gest
  Det koster kun 100 kroner å melde seg inn i TSK. Dette inkluderer medlemskap for ett år og første aktivitet eller kursrekke, men er ikke i nærheten av å dekke det det faktisk koster å drifte klubben og aktivitetene våre. Vi jobber rævva av oss for å finansiere dette slik at ALLE fortsatt kan være med på fritidsaktiviteter i TSK, uavhengig av familienes økonomi. Vi tror dette skaper en bedre bydel med sunnere, gladere innbyggere som kjenner hverandre og gjennom det igjen - et enda hyggeligere nabolag!

  Vi vil derimot KREVE noe av dere for at du og/eller ditt barn skal få være med i klubben videre… Dere skal i løpet av 2017 gjøre én fin ting for oss, naboen din, nabolaget ditt, bydelen eller byen vår - og fortelle oss om det. Så medlemskapet koster deg fra nå av 100 kroner og en hyggelig gest!


  Allerede bidratt: Faktura fra vår fantastiske Zumbainstruktør Magali for høsten 2016. Hun sier: "Tøyen får gratis Zumba-timer fra meg! Takk for jobben dere gjør for å løfte nabolaget og OsLove". ❤️


  Så hva har DU lyst til å gjøre? Du har sikkert mange idéer allerede, men dersom du ikke umiddelbart tenker på noe, så har vi noen forslag:

  • tilby å gå og handle, måke snø eller klippe gresset for en eldre nabo eller noen som trenger det
  • tilby nabobarna å arve klær og fritidsutstyr du ikke trenger lenger
  • hjelp noen du vet strever med verden, livet, skolen eller økonomien
  • arrangér byttemarked eller en bakgårdsfest
  • Gjør noe for TSK - bli trener, gi oss grasrotandelen din, donér penger, selg kaffekopper for oss eller kjøp merch av oss. Vi trenger alt det vi kan få tak i… Det er dere som drar nytte av det


  Vi har ikke noen ambisjoner om å komme oss opp fra “olympiabunnen” vår med det første, sånn rent sportslig... Der trives vi godt og vi håper du også trives sammen med oss. Vi gleder oss til 2017, og med ny hall vil vi kunne bidra enda mer til å lage Tøyen og Bydel Gamle Oslo til Oslos mest aktive! På så mange måter som vi kan.

  La oss alle gjør vårt for at dette blir et riktig godt nytt år!


  mvh,
  Styret
  ved Karianne, Sindre, Viktor, Zlatan, Hussein, Tina og Umar

  #tøyensportsklubb #tsk100pluss1

 • 13 Dec 2016 3:48 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Vi OPPRETTER EN EGEN SNOWBOARDGRUPPE - Vi digger folk med initiativ og engasjement! Ingenting gjør oss lykkeligere, så når noen kommer og sier - jeg har lyst til å bidra med å være snowboardinstruktør/trener for en gruppe i TSK, da må vi selvsagt få til det! Instruktør er en sånn en. Sturla Svendsen, en flott bergenser med mange års erfaring som snowboardinstruktør og som også bor i området og som ønsker å gjøre noe for barn og unge i området. Nå har vi litt erfaring med snøaktiviteter gjennom vinterens Ø på SNØ-prosjektet, så dette er gull at vi faktisk også får vår egen snowboardgruppe! De vil kunne dra nytte av at Ø på SNØ videreføres også i år.

  Gruppen er for ungdom i alderen 12-16 år og som bor i Bydel Gamle Oslo. Formål for gruppa er å skape gode snowboardopplevelser og tema for sesongen er "utforskning". 

  Les mer om og meld deg inn i gruppen her. Begrenset med plasser. 

 • 12 Dec 2016 10:59 PM | Karianne Hjallen (Administrator)

  Det er så mange bra folk som bidrar i nabolaget vårt! Roy Vanghagen fra vår lokale Shell 7-eleven Tøyen er en av dem. Han har lenge tenkt på hvordan han kunne hjelpe lokalmiljøet sitt og har bestemt seg for å støtte blant annet TSK! Fantastisk! 

  Vi har inngått en avtale med ham om å selge KaffePluss, en kaffeavtale som gir deg en valgfri farge thermokopp og tilgang til gratis kaffe, te og kakao hele 2017! 

  "Denne koppen koster kr 249,- ut til kunde, tenkte i første omgang at jeg kan sponse dere 500 stk sånn at det blir noe kr til kidsa..." sier Roy i sin mail til oss. 

  I tillegg vil han (antakeligvis) installere en egen TSK-pumpe, hvor noen øre vil gå til oss for hver liter dere fyller. Er det ikke helt overlegent? 

  For en fyr! :)

  Ungdommene våre i Tøyenakademiet vil blant annet stå for salget nå før nyttår. Gjennom dette vil de få mulighet til både å tjene noen penger selv og tjene til inntekt for klubben! De vil ta kontakt med nærmiljøet, sikkert overtale foreldre og venner, sette opp salgsboder ulike steder på Tøyen, blant annet på veien opp mot bensinstasjonen/bussholdeplassen, slik at du enkelt kan ta med deg en kaffekopp på veien til bussen! Vi vil forsøke å melde fra hvor de er å finne.

  Det har vært mange som har lurt på hvordan de kan støtte TSK selv - ut over å bli medlemmer. DETTE er en måte - dette vil bidra til at vi endelig får iallefall noen driftsmidler og ikke bare prosjektmidler. 

  Du kan selvsagt også kjøpe fra oss sentralt gjennom å sende en mail på toyensportsklubb@gmail.com 

  Og igjen - tusen takk til deg, Roy!  

 • 07 Dec 2016 11:27 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Faksimile: Fra Dagsavisens artikkel om plassering av midlertidig flerbrukshall til Tøyen på Sirkustomta (parkeringsplassen til venstre - ikke Vitensentertomta) 

  Det er nesten ikke til å tro... Nå blir det endelig flerbrukshall på Tøyen! Midlertidig, men dog - et sted vi kan bedrive ordentlig aktivitet! Wohoo! Det var jo akkurat dette vi startet TSK for å synliggjøre behovet for! 

  I budsjettforhandlingene tidligere i november kom det inn et verbalforslag fra SV om at man trengte å prioritere Tøyen - og nå er det jammen også vedtatt at det blir en hall på Tøyen - en midlertidig en allerede fra 2017! 

  Fra Dagsavisen:
  "SV har kjempet hardt for å få på plass en hall på Tøyen.
  – Dette er noe barna på Tøyen har et veldig sterkt behov for, og de har behov for det nå. På sikt jobber SV for at Tøyen skal få en permanent hall, men det kommer til å ta tid. Vi er svært glade for at et flertall i komiteen nå ber byrådet gjøre det det kan for at en midlertidig hall kommer på plass allerede i 2017, sier gruppeleder i Oslo SVs bystyregruppe, Sunniva Holmås Eidsvoll, til Dagsavisen."

  Takk til aktivister og heiagjengen forøvrig som snakket høyt og lenge om behovet og nødvendigheten. Takk til rådgivere med kløkt, politikerne med hjerte og til slutt det rødgrønne byrådet som endelig lyttet - OG HANDLET! Dette betyr så uendelig mye og vi er helt sikre på at dette vil "lønne seg" på mange fronter, ikke bare for Tøyen, men for hele byen. 


  Faksimile: Fra AFTENPOSTEN sin artikkel om budsjettet 2017 


  Hva bør vi tilby om vi får tilgang til hallen?

  Vi har allerede blitt oppringt og spurt av flere aktører hvordan denne nye hallen vil bli... Det lover kanskje godt, men akkurat hva som skjer videre vet jo heller ikke vi enda. Vi forventer å være en viktig innspiller i forhold til men vi kommer iallefall kontakte de som vil være ansvarlig for å sette opp denne hallen for å avklare mer hva, når, hvem og hvordan... 

  Så - hva tenker dere? Hva bør hallen inneholde og hvilke aktiviteter bør vi tilby? Ta kontakt på toyensportsklubb@gmail.com med hva du ønsker å bidra med for å skape nye tilbud til bydelens barn, unge, voksne og eldre. Vi trenger flere frivillige!

  Og mens vi venter på hall - la oss fortsette å være aktive, fortsette å jobbe for å gjøre Tøyen og Bydel Gamle Oslo til den mest aktive bydelen i Oslo! Og la oss ha masse gøy på veien! 

  I nyhetene: 
  Dagsavisen - Nå blir det flerbrukshall på Tøyen
  Aftenposten - Nå har Oslo fått sitt første rødgrønne budsjett på 19 år

 • 07 Nov 2016 3:18 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Vi samarbeider som kjent med Kleyton sin egen klubb, Capoeira CDO, og helgen 25-27. november skal disse arrangere workshop og graderingsfest på Rommen Klubbhus og Scene. Dit kommer Mestre Vitor fra Brasil, i tillegg kommer mange flotte Capoeira-lærere fra Frankrike, Portugal, Tyskland, Sverige, Finland og Norge. De skal holde kurs med alle våre elever og andre deltagere i alle aldre og vi håper at så mange fra Tøyen stiller som mulig. Neste sjanse til gradering er om ett år!

  Om dere ikke har mulighet til å delta alle dagene, ber vi dere om å prioritere søndag, 27.november. Dette er dagen alle elevene gjennomgår gradering og får tildelt sine drakter, belter, diplom og t-skjorte. I tillegg får man oppleve en fargerik forestilling av showgruppen vår.

  Vi trenger bidrag fra foreldre på matlaging til felleslunsj på lørdagen.  Fint om alle kan ta med en liten rett som vi kan dele på. 

  Vi trenger en rask tilbakemelding fra dere på:

  • Skal barnet delta?
  • Str. på uniformen for de som ikke har mottatt den (Kleyton tar med uniformer man kan prøve på trening)
  • Hvilken rett dere tar med til lunsjen på lørdagen  

  Våre erfaringer og tilbakemeldinger fra foreldre og elever i gruppen er at denne eventen er med på å skape en sterk fellesskapsfølelse i gruppen, og styrker medlemmets motivasjon og styrke i Capoeira. Vi oppfordrer derfor at alle til å delta!

  Program:

  25 nov. 2016
  Workshop Kl. 18.00-19.00 barn 5-14 år. Dette vil skje på Tøyen kulturhus. Husk å møte i god tid før treningene starter!

  26. Nov. 2016
  Workshop kl. 11:00 -11:45 barn 2-4 år, kl. 11:00-15:00 barn 5-14 år. Dette vil skje i Rommenhallen. Husk å møte i god tid før treningene starter! 

  27. Nov. 2016
  Show med showgruppen, Batizado (Graderingsfest)  KL: 15:00 til 17:30 på Rommen Scene. Oppmøte for alle som skal få belter 14.30 ved inngangen til Rommen Scene. 

  Vi gleder oss masse til å dele den gode energien med dere helgen 25-27. november! 

  NB! Det er viktig at barnet har betalt TSKs medlemskontigent før gradering. Denne dekker forsikring. Dette sjekker du ved å klikke på "logg inn" oppe til høyre på siden. Ta kontakt på toyensportsklubb@gmail.com om du er usikker.

  Kart:
  Ta linje 5 til Rommen. Det tar ca. 40-45 minutter fra Tøyen T-banestasjon, inkludert gange til Rommen Scene/Rommenhallen.  • 21 Sep 2016 10:04 AM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Tøyenakademiet er Tøyen Sportsklubb sitt eget ledertreningsprogram for ungdom som ble startet i januar 2016. Allerede etter et halvt års drift ser vi at dette tiltaket kommer til å spille en viktig rolle både for klubben, Tøyen og Bydel Gamle Oslo. Ungdommene oppmuntres deretter til å ta ansvar og initiativ til å gjennomføre ulike aktiviteter for barn og unge i nærmiljøet sitt både i og utenfor klubben. Gjennom samarbeid med ulike instanser i bydelen har vi nå identifisert Tøyenakademiets Kull 2 av engasjerte ungdommer, som er plukket ut til å få delta på 1 års kursing og personlig utvikling.

  Totalt er 25 flotte ungdommer tatt ut til TAK2 og torsdag 22.9.2016 arrangerer vi kick-off for det nye kullet i 7. etasje i Kolstadgata 1 på Tøyen (Frivillighetshuset), kl. 17.30 - 20.30.

  Vi er stolte over at ungdommene allerede på første møte får anledning til å snakke med flere prominente gjester. Dette betyr mye. Blant de som vil ønske dem lykke til er:

  • Frode Kyvåg (Byrådssekretær for idrett, kultur og frivillighet)
  • Marianne Borgen (Ordfører)
  • Sajandan Rutthira (Alnaskolen og årets Ildsjel under idrettsgallaen 2016)

  Ungdommene vil også få møte noen av kursholderne de skal ha gjennom året, Tøyenakademiets økonomiske bidragsytere, ungdomsforskere, representanter fra Bydel gamle Oslo, i tillegg til representanter fra Tøyenakademiets Kull 1 som nå er halvveis i sin utdanning.

  Gjennom seansen vil Tøyenakademiets innhold bli presentert, foredrag holdt, lykkeønskninger gitt, mat servert - ved siden av litt «mingleaktiviteter».

  Vi håper at dere tar turen for å hilse på våre flotte, engasjerte unge ledere fra Tøyen. Ungdommene her har kanskje større behov enn de fleste for at omverdenen ser positivt på dem og alt de har å bidra med! Velkommen!

  For mer informasjon:

  Ønsker dere kontakt for å få vite mer om oss eller arrangementet kan dere kontakte oss på:

  E-post: toyenakademiet@gmail.com

  Telefon:
  93440755 - prosjektleder Sindre Andresen eller
  99224939 -styreleder Karianne Hjallen  TAK1-gjengen på Husbergøya i sommer

 • 12 Sep 2016 9:23 AM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Har du lyst til å lære å strikke i høst?

  Tøyen Sportsklubb samarbeid med Gamle Oslo Husflidlag som stiller med unge og erfarne instruktører og arrangerer nybegynnerkurs i strikking for ungdom på Biblo Tøyen  i høst. De påmeldte får utdelt utstyr på første kurskveld og kurset er for ungdommer fra Bydel Gamle Oslo i alderen 13-15 år. Kurset har kun 10 plasser, så vær rask med påmelding!  

  
Kursoversikt - 6 kursdager: 

  • Onsdag 14.september,  kl. 17-19
  • Onsdag 21.september,  kl. 17-19
  • Onsdag 28.september,  kl. 17-19
  • Onsdag 5.oktober,  kl. 17-19
  • Onsdag 12.oktober,  kl. 17-19
  • Onsdag 19.oktober,  kl. 17-19

  Kurslokale er på Biblo Tøyen (Hagegata 21 ). Vær presis! Kontaktperson: 

  For å delta, meld deg inn  i Tøyen Sportsklubb og meld deg på aktiviteten "Strikkekurs ungdom - høst 2016". Det koster kun 100,- og kan gjøres her: toyensportsklubb.no/blimedlem

  Dersom du allerede er medlem av TSK, send oss en påmelding til toyensportsklubb@gmail.com

  Kontaktinformasjon for å få vite mer om kurset:
  Turid Berger, mobil: 47855233, e-post: tbafirma@online.no 


 • 06 Sep 2016 7:20 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Fine Elise i strikkeklubben vår postet dette flotte bilde på Instagram for en liten stund siden. Gruppen ønsker enda flere medlemmer. De møtes i barneavdelingen på det flotte nye Deichmanske Bibliotek Tøyen på torsdager fra kl. 19 og utover. Husk at alle må skaffe seg meråpent lånekort for å komme inn etter stengetid. Høsten er jo tiden for å strikke seg klar til vinteren og vi liker spesielt at folk strikker og skravler sammen! 

  Vi kommer også til å invitere div. forfattere til å komme og lese for gruppen innimellom i løpet av høsten. 

  Ikke medlem? Meld deg inn her >>

  Strikkegjengen har også opprettet en egen FB-gruppe hvor dere enklere kan kommunisere med hverandre. Denne finner dere her >>

Tøyen Sportsklubb, Kolstadgata 1, 0652 Oslo Org.nummer: 915703534  Kontonummer: 60120650583 (Nordea). SMS "Grasrotandelen 915703534" til 2020.
Vi skaper vårt eget nabolag - midt i hjertet av Oslo!

Powered by Wild Apricot Membership Software