Nyheter

 • 09 May 2016 2:13 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Vi ønsket å tilby enda mer yoga til Tøyenfolket. Denne gangen ønsket Målfrid å ta folk med utendørs! Kurset er helt avhengig av været, så regner det, blir det ingenting. 

  Instruktør vil også her være Målfrid Sand, som holdt kurs for oss også i vinter. Hun er både yogalærer og mindfulnesslærer. Hun arrangerer allerede yogaklasser i regi av skolen i Oslo Fengsel hvor hun også underviser i kunst & design, samt entreprenørskap. Hun kaller yogaen sin "Mariposayoga", og holder både kurs og er instruktør på yogareiser. Målfrid er opptatt av tilstedeværelse, flyt og pust, og jobber med dette gjennom yogatimen. Timene avsluttes med avslappende, meditative øvelser. For mer informasjon om henne - se hennes Fb-side her: https://www.facebook.com/mariposayoga/

  Kurset ble fullbooket på tre timer! 

  Oppstart 18.mai og 10 uker framover - for mer her

 • 03 May 2016 11:15 AM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Strikke raskt, langt og høyt? Hva i all verden gjør en strikkeklubb i en sportsklubb? Fordi vi er en annerledes skrangleklubb, hvor det å møtes og være aktive er viktigst. La oss bli verdensmestere på gode relasjoner mellom mennesker som i denne sammenheng kanskje liker å bli god med pinner og tråd, ikke bare løpe etter en ball... Vi kommer til å se på muligheten for å kanskje arrangere høytlesning ol. under noen sesjoner ala det dere ser på illustrasjonsbildet over. Biblioteket er glade for at vi har valgt å være der for disse samlingene og vi er veldig fornøyde for at vi får lov til å låne deres flotte lokaler!

  Strikkeklubbens initiator er Tøyenbeboer, Friederike Bölk, som har vokst opp i Tyskland, er 32 og for tiden sykepleierstudent. Hun har bodd i Norge siden 2010 og begynte selv å strikke da hun var rundt seks år, inspirert av sin bestemor som alltid strikker. Siden da har hun strikket mye og overalt. Nå som hun opplever at hun bor i selve "strikkelandet" har strikking blitt hennes "yoga", en aktivitet hun slapper av og roer seg ned med etter en slitsom dag. Friederike vil dukke opp på de fleste samlingene, men hun har også to barn hjemme og er student, så resten av dere må steppe opp og ta litt gruppelederansvar dersom hun ikke kan være tilstede. 

  Klubben har oppstart 12. mai på Deichmanske Bibliotek Tøyen. Aldersgrense 15 år (Bibliotekets meråpent regler setter dette)

  Meld deg inn og på

 • 02 May 2016 11:18 AM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Vi starter vi opp med crickettrening for gutter og jenter født 2009 – 2003 (1. – 7. klasse) i samarbeid med Norges Cricketforbund tirsdag den 3. mai 2016! Cricket er på verdensbasis en nesten like stor idrett som fotball og den raskest voksende sporten i Norge, så dette regner vi med blir veldig populært. Alle synes jo det er gøy å slå ball med balltre og løpe!

  Cricketskolens trenere blir Cricketforbundets sportssjef Mohammad Haroon som har den høyeste trenerutdannelsen man kan få innen Cricket og Owais Mahmood (lærer 1. trinn Tøyen skole og tidligere styremedlem i Norges Cricketforbund). Representanter fra Tøyenakademiet vil bistå forbundstrenerne i undervisningen.

  Vi starter tirsdag 3 mai. 

  Meld barnet inn og på her

 • 25 Apr 2016 11:02 AM | Karianne Hjallen (Administrator)


  POLITIKERBESØK - Vi hadde storfint besøk av Jonas Gahr Støre, Rigmor Aasrud og Arbeiderpartiets frivillighetsutvalg idag tidlig. Interessant å diskutere frivillighetspolitikk i praksis og utvalget la fram en rapport som vi opplever anerkjenner den jobben som gjøres også som et viktig samfunnsbidrag.
  TSK som eksempel er kraftfullt fordi vi går fra 0 til 830 medlemmer på bare noen måneder og vi drar nytte av den tøyenske frivillighetskraften som vi vet kan fikse veldig mye, men det neste steget blir jo da at det offentlig stiller opp med den infrastrukturen som ikke finnes her og frivilligheten ikke KAN fikse... Hørte vi flerbrukshall? Jada, de fikk selvsagt høre om vår visjon om Tøyen Samfunnshus og flerbrukshall - viktige møteplasser som har fokus på de tingene som bringer dette lokalsamfunnet sammen; latter, kultur, sang, dans, mat, sport og idrett. DET mener vi er suksessoppskriften på Tøyen.
  Engasjerte Abdinor stilte fra Tøyenakademiet som jo er laget som en lokaltilpasset kopi av den vellykkede Alnaskolen, en modell som også andre idrettslag enkelt kunne kopiere. Tilstede var også byråd Rina Mariann Hansen, byrådssekretær Frode Kyvåg og BGO BU-leder Line Oma.

  Tusen takk for besøket og velkommen igjen til snorklipping av hall når som helst! Vi står på videre, men trenger hjelp av dere også.
  Heia Tøyen!


 • 04 Mar 2016 4:11 PM | Karianne Hjallen (Administrator)

  Medlemmer av Tøyen Sportsklubb innkalles herved til vårt første årsmøte.

  Tid: 29.mars 2016 

  Sted: Frivillighetshuset (Detaljer kommer senere) Kl. 17 – 19

  Alle medlemmer som har fylt 15 år og betalt sin medlemsavgift har stemmerett på årsmøtet. Det blir litt lett servering. 

  SAKSLISTE:

  1. Godkjenning av frammøtte representanter.

  2. Godkjenning av innkalling og saksliste.

  3. Valg av møteleder, referent og to til å undertegne årsmøteprotokoll.

  4. Behandle årsmelding. 

  5. Behandle regnskap.

  6. Behandle innkomne forslag og saker.

  7. Fastsette medlemskontingent/ treningsavgift. 

  8. Vedta budsjett. 

  9. Vedta strategi/ handlingsplan. 

  10. Vedtektsendringer og utvidelse av styret. 

  11. Foreta valg av: 

  a. Styre (Nestleder, styremedlemmer og varamedlemmer)

  b. Øvrige valg iht årsmøtevedtatt organisasjonsplan

  c. Representanter til ting og møter i de organisasjonsledd en har representasjonsrett. 

  d. Valgkomitè (Leder, 2 medlemmer og 1 varamedlem).


  Forslag som ønskes behandlet under pkt. 9 på årsmøtet må sendes til daglig leder (toyensportsklubb@gmail.com) senest 10. mars.

  Fullstendig sakliste og saksdokumenter vil være tilgjengelig for medlemmene her på Facebook og på toyensportsklubb.no ila 20.mars. 

  Vel møtt! 
  Med vennlig hilsen Styret

 • 24 Feb 2016 1:32 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Siste dagers debatter om "skandaleprosjektet" X Games Oslo har sett helt pussige ut for oss i nabolaget... 

  Det må da være rom for annerledes aktivitet - også.
  Livet handler om mer enn konkurranser...

  Det vet vi godt her på Tøyen og i Bydel Gamle Oslo forøvrig. Vi er litt annerledes i utgangspunktet og vintersport er ikke gitt at man driver så mye med. Tøyen Sportsklubb jobber knallhardt for å få så mange barn og unge i aktivitet som mulig, men det er ikke nødvendigvis gull og grønne skoger som står i fokus, selv om vi vet at det er mange talenter også her. Det er helse. Det er samhold og glede vi fokuserer på... Nettopp det de mer egen-organiserte aktivitetene som skateboard, snowboard og freestyle har som kjerneverdier. Derfor treffer X Games ekstra godt her. Vi tenker lite på utstyr. Merkeklær. Stoppeklokker og treningsregimer...

  De siste årene er det plutselig mange nasjonale aktører og arrangementer som "finner fram til Tøyen"… Flere av dem er fortsatt eksempler på ting barna våre står utenfor og ser inn på. Da X Games Oslo derimot i fjor fikk støtte  fra Oslo Kommune var ett av kravene at de skulle involvere lokale barn og unge. De tok kontakt med klubben vår og vi opplevde et ektefølt forsøk på inkludering i arrangementet, som vi nå også kan kalle et vellykket prosjekt.


  Med Henning Andersen og Hilde Rasch i spissen, kom de til Tøyen med hjertet utenpå skjorta og store ambisjoner for å aktivisere  nabolaget rundt Tøyenparken - men på våre premisser. "La oss tenke stort - vi inviterer ALLE 7-10.klassingene i bydelen til å lære seg slalåm og snowboard og så gir dem gratis tilgang til å stå på ski på Tryvann - RESTEN AV SESONGEN! Vi fjerne ALLE hindre og så får vi med oss Områdeløftet, Sparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen og Oslo Vinterpark - Tryvann på dette! Ja!” Og slik ble prosjektet "Ø på SNØ" en realitet.   Nå har vi hatt tre opplæringsdager på Tryvann, 450 ungdommer deltok med instruktører tilpasset ferdigheter. Etter det har vi etablert en egen utlånsordning på Tøyen, hvor deltakerne kan komme og låne klær og utstyr, samt få gratis t-banebillett og dagskort til Tryvann. Og dette, om de vil, HVER DAG til snøen forsvinner…


  X Games Oslo-gjengen har vært levende engasjert i oss i snart et år nå for å gjøre dette “riktig”. De har virkelig forsøkt å bli kjent med oss. Kommet på gatefester. Involvert seg i nabolaget. Lobbyert når det har trengtes, og gitt av nettverket sitt dersom vi sto fast. De har møtt deltakerne, latt Tøyenakademiet fått fotfølge ansatte, slik at de kan lære å arrangere ting på et internasjonalt nivå - stilt opp i alle sammenhenger vi har hatt behov for det… 


  Så - kjære Oslo Kommune, vit også at arrangørene bak X Games Oslo har engasjert seg ordentlig i TØYEN og virkelig gitt tilbake. Spør den nærmeste grønnluede kid’en du ser på X Games på lørdag om hva de synes om "Ø på SNØ". For ikke bare får de gratis opplæring og heiskort, de får jammen være med på arrangementet også. Innenfra! Spør om hun skal stå på ski igjen neste år. Vi tror hun svarer ja. Vi tror X Games Oslo har vært med på å skape et varig vintersportsengasjement i bydelen vår!


  Når dette da kalles et skandaleprosjekt av hvite, gretne, gamle gubber som man knapt har sett på Tøyen… Ja, da må de også få med seg dette; Tøyen Sportsklubb har nå 450 engasjerte skimedlemmer. Vi fantes ikke engang for bare ett år siden. Vi har ikke fått lov til å melde oss inn i Norges Skiforbund enda - vi har forsøkt. To ganger. Men det var visst ikke bare enkelt… Men samma det. Vi skal ikke delta i noen konkurranser uansett. For vi har først og fremst fokus på å ha det gøy og å være sammen! Litt sånn som vi skal være det på lørdag. X Games Oslo er alt annet enn skandale. Vi mener jo heller at de har bidratt med et lite vintersportsunder…


  Foto: Jacques Holst

  Vi har været. Vi har verdens største hopp i bakgården og et fantastisk arrangement jeg tror alle på Tøyen har tatt fullstendig eierskap til. Oslo skyline har aldri sett bedre ut... Jeg tror ikke gretne, gamle gubber blir savnet om de velger å ikke komme, men jeg tror de går glipp av mye samhold og idrettsglede.  

  Det må være rom for annerledes aktivitet også.

  X Games Oslo har iallefall gjort rom for oss på en varm, inkluderende og engasjert måte. Det er vi utrolig takknemlige for!

  For livet handler om mer enn konkurranser...

  #øpåsnø #xgamesoslo #tøyensportsklubb

 • 31 Jan 2016 6:14 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  De to første dagene har gått ganske fint for seg - men med to ganske ulike opplevelser. Første dagen hadde vi stor oppmerksomhet fra pressen med både Ordfører Marianne Borgen tilstede samt representanter fra støttespillerene våre; X Games Oslo, Sparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen, Områdeløft Tøyen og Oslo Vinterpark. 


  8.klassingene fra Jordal fikk drømmeforhold; nysnø, kuldegrader og sol fra blå himmel, mens fredagen hvor det var alle 7.klassingene fra Tøyen, Vahl, Gamlebyen, Vålerenga og Kampen sin tur, så hadde man tidvis problemer med å finne hverandre i tåka. Masse blide deltakere på begge dagene uansett. Dette var moro og vi gleder oss allerede til neste fredag!    For de som nå ønsker å praktisere sine nyervervede kunster, så må dere smøre dere med tålmodighet i en uke til. Utlånsordningen i Frivillighetshuset i Kolstadgata 1 på Tøyen åpner ikke før etter siste opplæringdag, 5.februar. Vi kommer tilbake med åpningstider for denne på våre sider på Facebook og denne siden.

  Presse: 

  Takk til alle både deltakere, frivillige, støttespiller og samarbeidspartnere som gjorde disse dagene helt fantastiske! 

 • 25 Jan 2016 9:41 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Tøyen, 23.januar 2016: Som «takk for lånet» av Tøyenparken gir X Games Oslo, i samarbeid med Tøyen Sportsklubb, et gratis vintersportstilbud til alle 7-10.klassingene i bydel Gamle Oslo, vinteren 2016. Prosjektet heter «Ø på Snø» og invitasjonen har gått ut til omlag 800 elever.

  Alle de påmeldte deltakerne vil få en skidag i skoletiden med opplæring av kyndige instruktører etter deres behov i enten alpint eller snowboard. Skidagen vil foregå i Oslo Vinterpark - Tryvann. Ungdommene og deres foreldre har selv definert ungdommenes ferdighetsnivå, slik at man på forhånd vet hvem som "aldri har stått før", er «litt øvet» og «klarer seg selv».

  Etter endt opplæring kan deltakerne gjennom ut prosjektperioden:

  • Låne nødvendig klær og utstyr fra en utlånsordning på Tøyen
  • Få heiskort (kvelds-/dagskort) og t- bane billett opp til Oslo Vinterpark

  Alle deltakerne får også oppleve actionsport på nært hold gjennom å bli invitert til å se på Big Air konkurransen i Tøyenparken lørdag 27.2.2016!

  Det vil i tidsrommet 28.1 – 5.2 arrangeres opplæring (skidager) for de påmeldte skolene. Torsdag 28.1 som er den offisielle åpningsdagen, får vi også en del gjester på besøk som for eksempel Ordfører Marianne Borgen, samt representanter fra byrådet, Skiforbundet, X Games organisasjonen og andre samarbeidspartnere som FRIGO, Utekontaktene i BGO, Områdeløft Tøyen, Sparebankstiftelsen, Bergesenstiftelsen, Oslo Vinterpark osv. Årets ildsjel fra Idrettsgallaen på Lillehammer, Sajandan Rutthira, vil også komme, men denne gangen som deltaker.

  Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen og Områdeløft Tøyen.

  Vi håper dere også ønsker å besøke oss for å dokumentere dette enestående tilbudet.

  Om dere har spørsmål og/eller dere ønsker å melde fra at dere kommer, meld fra til prosjektleder Karianne Hjallen via:

  #xgamesoslo #øpåsnø 

 • 25 Jan 2016 9:33 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Vi starter med enda et nytt tilbud for å få folk i aktivitet mens vi venter på hall - et utendørstilbud rettet mot voksne på Tøyen. Det står mange racersykler rundt i boder og leiligheter i området. Odd Nordahl drar nå i gang en egen sykkelgruppe i sportsklubben for at kanskje flere skal oftere lufte disse. 

  Ambisjonene er å bli en bra gruppe som møtes regelmessig for felles gruppeturer. Foreløpig er det ingen planer om å stille lag i konkurranser, så å bli med her kan også fint kombineres med å være aktiv i en annen sykkelklubb. Forutsetningen for å bli med er egentlig bare at man har en racersykkel og har lyst å bruke den! 

  Det er fortsatt en stund igjen til sesongen starter, men du kan allerede nå melde din interesse. 

  Meld deg inn i TSK og velg sykkel som aktivitet her. Det koster kun 100,- kroner å bli medlem og inkluderer én aktivitet. 

  Bli med da vel!


 • 13 Jan 2016 9:41 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Og der var vi endelig i gang. Tøyenakademiets oppstartsmøte i kveld ble den reneste festen. Mange ville komme og gi disse flotte ungdommene en inspirerende hilsen på veien og invitere dem inn både i politikkens og frivillighetens verden. 

  Viseordfører Kamzy la vekt på medbestemmelse når hun holdt sitt inspirerende innlegg til deltakerne, mens både Alnaskolen og Henning fra X Games hadde fokus på frivillighetens muligheter. 

  TSK ønsker at alle deltakerne gjennom kursene vitilbyr innser at man ved å legge ned innsats, faktisk har svært stor endringsmakt. Vi skal bruke denne positivt. Både på lokalt og nasjonalt plan. 

  Vi har høye forventninger til denne gjengen!! 

  Heia Tøyen!

  Tusen takk for støtte til Områdeløft TøyenSparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen. Ellers for all hjelp og at dere kom og gjorde denne dagen fantastisk - Alnaskolen, Sahra Jaber, Sajandan Rutthira, Aina Landsverk Hagen, Henning Andersen, Hilde Rasch og X Games OsloKhamshajiny Gunaratnam

  Mer om Tøyenakademiets Kull 1 her

Tøyen Sportsklubb, Kolstadgata 1, 0652 Oslo Org.nummer: 915703534  Kontonummer: 60120650583 (Nordea). SMS "Grasrotandelen 915703534" til 2020.
Vi skaper vårt eget nabolag - midt i hjertet av Oslo!

Powered by Wild Apricot Membership Software