Nyheter

 • 02 Jan 2016 10:00 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  I fjor startet en liten gruppe Tøyenaktivister TSK. Ikke fordi vi hadde fritidsproblemer akkurat, men fordi vi så at altfor mange andre kanskje hadde det... I "sportslig" retning. Og vi så at vi kunne gjøre noe med det. 

  Et halvt år inn så er vi blitt 250 vanlige medlemmer + snart 800 "Ø på SNØ" medlemmer, så vi føler vi har startet... eh... bra. *stolte* 

  Vi er bare i oppstarten med å bygge klubb, dette vil ta år og dag - men vi er iallfall i gang! Nå må vi bare få på plass en ordning for varige driftsmidler, starte opp Tøyenakademiet som vil bidra med fremtidens lokale ledertalenter og unge rollemodeller inn i klubben og ikke minst - få på plass vår egen flerbrukshall og kulturarena, slik at vi kan med forutsetninger det går an å jobbe under fortsette den jobben vi ALLE er med på, å bygge et aktivt lokalsamfunn med varme og omsorg for hverandre.

  Vi feirer et nytt år som klubb for første gang. Det er spennende tider foran oss, vi har mange aktiviteter allerede i gang og enda flere er under planlegging - kokkekurs, Technic Legoklubb, friidrett for å nevne noe. Ifølge Oslostatistikken for 2012, var kun 41,5% av barn og unge i Bydel Gamle Oslo aktive i en eller annen form for fritidsaktivitet. TSK satte seg som mål å betraktelig heve denne - allerede i løpet av 2016. Vi ønsker å gjøre bydelen vår til Oslos mest aktive! Er du med? Meld deg inn da vel! Det koster bare 100 kroner og inkluderer én aktivitet som du enten melder deg på nå eller når det kommer noe du har lyst til å være med på. Heiagjengen vår har mange medlemmer allerede. 

  I tillegg og i god Tøyensk aktivistånd utfordrer vi DEG som Tøyenboer til å være med å ta ansvar for "bygda vår". Gjør dette til ditt nyttårsforsett:

  1. Hvordan mener DU at lokalsamfunnet vårt på Tøyen kan bli enda bedre? 
  2. Hva har du tenkt å gjøre med det? 

  For - det er bare å ta tak i det! TSK er et godt eksempel på at dette får vi til. Dersom det du ønsker deg er noe som kan passe inn i skrangleklubben vår, så ta kontakt! Husk at Tøyenkampanjens motto er at både du og alle andre har noe å gi!

  Til slutt ønsker vi å takke de som er grunnen til at vi kan tilby aktivitet - Områdeløft Tøyen, Sparebankstiftelsen DNB og Bergesenstiftelsen som alle har bidratt med støtte til prosjektene våre. Det hadde ikke vært mulig å drive klubb uten deres hjelp! 

  Riktig godt nytt år, folkens. Vi gleder oss til å løpe, leke, spille, hoppe, kose, spise, bake og bygge mer med dere i 2016!

  Heia Tøyen!

  mvh,
  Styret - Viktor, Sindre, Kathrine, Hussein og Karianne

  Nevnte vi at Tøyens 15 000 innbyggere og TSKs 1050 medlemmer trenger en flerbrukshall? Ja, det gjorde vi visst. Men vi gjør det igjen, vi. Vi trenger en hall, både midlertidig og permanent. Folk med makt - make it happen. Det haster.

 • 29 Dec 2015 8:02 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Capoeira har virkelig vært en av høstens slagere og timene med Professor Kleyton har vært superpopulære! 

  Gruppen 6-9 år ble full etter bare et par uker og mange har stått på venteliste siden da for å komme med på denne. Nå er det jo ingen som slutter, så da måtte vi forsøke å få til enda en gruppe innenfor den begrensede hallkapasiteten vi har. 

  Ved å slå sammen de to eldste gruppene, får vi plass til én gruppe til for 6-9 åringene på mandager kl. 18-19! Så nå er det bare å kaste seg rundt og bli med for de som vil! De som er medlemmer og står på venteliste, har førsteprioritet.  

  Meld dere inn og meld dere på Capoeira 6-9 år, gruppe 2 her

 • 20 Dec 2015 7:12 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  TSK starter enda et nytt tilbud til voksne over nyttår. Denne gangen starter vi et nybegynnerkurs i Yoga! Yoga er en samling mentale og kroppslige teknikker, en ikke-religiøs disiplin for personlig utvikling. Instruktør vil være Målfrid Sand, som er både yogalærer og mindfulnesslærer. 

  Dersom dette er noe for deg, så meld deg inn og meld deg på! Kursrekken starter tirsdag 12.januar kl. 19-20:30 og varer fram til påske. Kun 15 plasser og forbeholdt de som bor i Tøyenområdet.

  Les mer

  Meld deg inn og meld deg på her.

 • 14 Dec 2015 10:39 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  TSKs aktiviteter finansieres ikke akkurat gjennom den 100-lappen det koster å melde seg inn i klubben... 

  Vi er helt avhengig av støtte fra ulike hold i tillegg, det være seg både offentlig og privat. Sparebankstiftelsen DNB har allerede vært utrolig gavmilde med TSK og den unge befolkningen i Bydel Gamle Oslo gjennom "Ø på SNØ"-prosjektet vårt, så vi føler oss utrolig beæret over nok en gang å få midler gjennom deres gaveordning. 

  I et område med 30% mobilitet (dvs. 1 av 3 Tøyenbeboere flytter HVERT ÅR) er det helt essensielt at vi klarer å bygge varige strukturer for klubben vår for at den skal overleve. Tøyenakademiet vil være ett av de viktigste grepene vi tar - både gjennom å skape unge, flotte rollemodeller inn i lokalsamfunnet, men også for at disse skal kunne være med på å ta ansvar for klubben, ikke om, men når vi mister nøkkelpersoner og ildsjeler... Vår leder- og frivillighetsopplæring for unge, Tøyenakademiet, ville ikke kunne gjennomføres uten støtten fra disse stiftelsene, så nå går vi over i et nytt år med en trygghet på at dette blir knallbra! 

  I tillegg til Sparebankstiftelsen DNB har også Områdeløft Tøyen og Bergesenstiftelsen støttet tiltaket. 

  Tusen, tusen takk for støtten!


 • 14 Dec 2015 10:35 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Over nyttår utvider vi voksentilbudet vårt til de som bor på Tøyen eller i nærområdene rundt inn i dansens verden. Da kan du lære å danse flamenco men kombinert med ulike andre dansestiler som tango, salsa, funk og samtidsdans. 

  Det er spanske Estrella Fernandez som har utdanning innen dans som vil stå for undervisning og koreografi. Hun har tidligere drevet eget dansestudio i Barcelona (https://www.facebook.com/arrikitin/). Kurset vil i første omgang vare fram til påske. 

  Flamenco er en europeisk musikkgenre som i utgangspunktet er en form for folkemusikk. Den favner en kompleks musikalsk og kulturell tradisjon, og selv om den gjerne betraktes som en del av generell spansk kultur, er den sterkt knyttet til en spesiell region, Andalucia, der den oppstod. Men det er også kommet bidrag til kulturen fra særlig Extremadura og Murcia. 

  Flamencomusikken er dominert av sang, gitar og kompliserte rytmer. Dansen er elegant, full av temperament, og er karakterisert ved mye fotarbeid, så dette blir bra trening! Vi håper at deltakerne erverver kompetanse de ønsker å vise oss andre ved en Tøyensk anledning. (valgfritt, selvsagt) :)

  Aktiviteten har plass til 15 deltakere. Oppstart er mandag 11.januar 2016.

  Meld deg på her.

 • 15 Nov 2015 9:24 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  14.-27.november Norges idrettsforbund oppfordrer alle idrettslag til å stemme på klubbene i sine hjerter på www.klubbenimitthjerte.no. Vi håper jo selvsagt at denne klubben er TSK.

  Kampanjen starter lørdag 14. november ved midnatt og varer frem til fredag 27. november kl 12.00. Hjelp oss da vel!

  Om klubben i mitt hjerte
  Dersom Tøyen Sportsklubb klarer å få 50 stemmer pr. dag er det med i trekningen av 10.000 kroner fra Nordea.

  Totalt deler Nordea ut 30 premier á 10.000 kroner og en hovedpremie på 100.000 kroner til den klubben som klarer å samle flest stemmer gjennom hele perioden. 

  Idrettspresident Tom Tvedt sier idrettslaget er grunnsteinen i arbeidet med å skape god aktivitet, positive miljøer, idrettsglede og fellesskap i lokalmiljøene. 

  - Norges idrettsforbund ønsker å løfte fram idrettslagenes fantastiske arbeid, blant annet gjennom kampanjen "Klubben i mitt hjerte". Som idrettspresident oppfordrer jeg hele Idretts-Norge til å delta i "Klubben i mitt hjerte", og vise at vi verdsetter frivilligheten, idrettsgleden og fellesskapet i våre idrettslag, sier Tom Tvedt.

  Stem på Tøyen Sportsklubb her
 • 13 Nov 2015 12:51 PM | Karianne Hjallen (Administrator)

  Vi er veldig glade for at vi i samarbeid med Oslo Idrettslag Svømming igjen fått muligheten til å tilby gratis svømmekurs for våre medlemmer. Denne gangen er det for voksne kvinner som ønsker å lære seg å svømme.

  Kurset begynner onsdag 18.november og holder på de fem påfølgende onsdager til og med 16.desember, så her må man bestemme seg raskt.

  Det er plass til 15 deltakere fra Tøyen. For å kunne delta må man være medlem av Tøyen Sportklubb (100 kroner).

  Meld deg inn i Tøyen Sportsklubb og velg "Svømmekurs - kvinner" som aktivitet her

  Dersom du allerede er medlem, kan du melde deg på selve svømmekurset her

 • 30 Oct 2015 11:28 AM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Vi er så utrolig glade og stolte for å endelig kunne fortelle om et prosjekt vi har jobbet med ganske lenge, "Ø på SNØ"! I samarbeid med X Games Oslo​, FRIGO​, Utekontakten i Bydel Gamle Oslo​ og utvalgte skoler i området skal vi i vinter tilby 800 barn i 7-10.klasse ved utvalgte skoler, opplæring i slalåm og snowboard! 

  I forbindelse med at deler av vinterens X Games Oslo arrangement legges til Tøyen, skal prosjektet bringe med seg den aktive, norske vinteren til områdets unge. Prosjektet skal fronte norsk actionvintersport og har som mål å gi unge i Bydel Gamle Oslo mulighet til å delta i et spennende opplæringsopplegg for ski og snowboard. Kanskje vil neste generasjons X Gamesutøvere komme fra Gamle Oslo? 

  Prosjektet ble initiert av X Games Oslo og Tøyen Sportsklubb, men med mange støttespillere: TV 2, ESPN, Områdeløft Tøyen, utvalgte skoler, samt Frigo og Utekontaktene i Bydel Gamle Oslo. 


  Alt dette er mulig takket være støtte fra Områdeløft Tøyen​, Sparebankstiftelsen DNB​ og Bergesenstiftelsen! Vi fikk idag overrakt et gavebrev på 1 million kroner fra Gavesjef Sissel Karlsen fra Sparebankstiftelsen DNB. Bergesenstiftelsen har bidratt med det samme beløpet, men kunne dessverre ikke komme idag. Områdeløft Tøyen har også støttet prosjektet med 100 000 kroner og vi lover - dette skal bli litt av et vintersportsprosjekt!

  Da X Games Oslo presenterte sitt konsept for Oslo kommune, var samfunnsnytte et bærende prinsipp. Med så stor andel offentlig støtte skulle det bare mangle at prosjektet ga noe mer tilbake enn bare sterke opplevelser for publikum. Ut over dette lovte X Games Oslo å:

  • Profilere Oslo internasjonalt
  • Gi alle sponsor- og billettinntekter tilbake til kommunen/prosjektets år 2
  • Være miljøvennlig
  • Skape samfunnsnyttige prosjekter

  “Ø På SNØ” er et eksempel på det siste. X Games er en inspirasjonskilde som kan trekke barn og unge som ikke nødvendigvis ser seg selv som vintersportsentusiaster med på kule og bra ting. På Tøyen, og i områdene rundt, er det mange unge som aldri har stått på ski eller snowboard. Det skal vi nå gjøre noe med! For det kryr av unger som ønsker å være aktive og ha det gøy. Tøyen Sportsklubb er nystartet, men har på rekordtid fått over 130 medlemmer – til tross for at det ikke finnes en eneste idrettshall i området. Gjennom “Ø på SNØ” vil 800 barn og unge i ungdomsskolealder få en inspirerende introduksjon til den norske vinteren. 

  Flotte jenter fra 7.klasse på Tøyen Skole og Aktivitetsskole kom og var med på kakespising. Kanskje skjulte snowboardtalenter? Vi håper jo selvsagt at kommende X Games utøvere skal komme fra indre Oslo Øst!  

  Barna vil i løpet av vinteren få undervisning, tilgang til gratis utstyr og heiskort gjennom hele sesongen, samt gratis inngang under X Games arrangementet i Tøyenparken!  


  Her ser vi Mohammed og Manan i samtale Henning Andersen fra X Games Oslo. Han utfordret til snowboardduell i bakken til vinteren. Vi lover å dokumentere det når det skjer!

  Opplegget består av:

  • Gratis vinterdag i Oslo Vinterpark med buss, heiskort, utstyr og instruksjon for alle innen valgt aktivitet - slalåm eller snowboard.
  • Medlemsskap i Tøyen Sportsklubb (forsikring)
  • Gratis tilgang til klær, utstyr og skikort gjennom et bemannet utstyrssenter gjennom hele sesongen til de som ønsker å bli enda bedre.
  • Gratis inngang på X Games Oslo Tøyen for alle som har deltatt i opplegget
  • Mulighet for å delta i CV-relevant frivilligopplegg for ungdom
  • Leder- og frivillighetstrening for deltakere på Tøyenakademiet

  Dette blir råtøft! Heia Tøyen! 

  Oppdatert om opplegg i januar: Del 1 - Opplæring Ø på SNØ


  #xgokid #øpåsnø 


  Kontaktpersoner for prosjektet: 

  Henning Andersen - X Games Oslo - mobil: 90695119
  Karianne Hjallen - Tøyen Sportsklubb, prosjektleder - mobil: 99224939

  Pressebrief om prosjektet
 • 28 Oct 2015 1:41 PM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Det var spennende for både store og små i går på klubbens første sjakksamling! Instruktør Kimia Moradi benyttet anledningen til å vurdere ferdighetsnivået på alle de frammøtte for å bedre kunne tilpasse undervisning framover.  Vi ble også beæret med besøk av en ekte STORMESTER! Sara fra Iran, kan vi vel si knuste all motstand fra de tøffe som turte å utfordre henne. Utrolig gøy. En god start.


  Tøffe som turte... men Sara knuste all motstand...  Vi fortsetter neste onsdag og oppmuntrer alle som har lyst til å bli med neste gang! Meld dere inn her.

 • 26 Oct 2015 10:15 AM | Karianne Hjallen (Administrator)


  Vi er veldig stolte av å kunne tilby sjakk som enda en av aktivitetene framover! Det er allerede et tilbud om skolesjakk og vi vet at flere der er ordentlig flinke. Nå kan både jenter og gutter, store som små og som har lyst til å lære enda mer om denne flotte grenen, komme på sjakklubben på Tøyen Skole, onsdager klokken 17-19. 

  Dyktige instruktører vil kunne hjelpe å ta alle som ønsker å bli bedre til sitt neste personlige nivå. Vi kommer tilbake til hvem som vil stå for opplæringen når dette er klart. Vi vil eventuelt skalerer tilbudet i henhold til antall påmeldte, så her er det åpent for alle. Men man må være medlem for å delta! 

  Meld deg inn i TSK og velg sjakk som aktivitet her. Det koster kun 100,- kroner å bli medlem og inkluderer én aktivitet.

  Ses på sjakklubb. 
  Heia Tøyen!

Tøyen Sportsklubb, Kolstadgata 1, 0652 Oslo Org.nummer: 915703534  Kontonummer: 60120650583 (Nordea). SMS "Grasrotandelen 915703534" til 2020.
Vi skaper vårt eget nabolag - midt i hjertet av Oslo!

Powered by Wild Apricot Membership Software