Nyheter

 • 20 May 2016 12:25 PM | Anonymous


  Vi liker å starte med bra aktiviteter. Nå enda et nytt tilbud til Tøyenbefolkningen fram mot sommeren! Pilates er styrketrening med fokus på bevegelighet, kroppsholdning og kroppsbevissthet. Målet med treningen er en kropp i balanse.

  Instruktør er Tøyenboer, sanger og skuespiller Liv-Ellen H. Kahrs

  Hun er oppvokst på Hellerud i Oslo og utdannet pilatesinstruktør fra New York Pilates i Stuttgart. Hun ble introdusert for pilatestrening for 11 år siden. 

  Hun er ellers utdannet sanger og skuespiller fra Teaterhøyskolen i Gøteborg og har siden ´08 hatt engasjementer ved Det Norske Teatret, Chat Noir, Den Nationale Scene, Hålogaland Teater, Kilden teater- og konserthus og Nordlandteater i ulike oppsetninger. Liv-Ellen har ved flere anledninger jobbet med ungdomsgrupper; i undervisnings- og regi-sammenheng i Oslo musikk og kulturskole, Follo Folkehøyskole og Tranby Skolekorps, som har blitt forestillinger på Chat Noir, Black Box Theatre og Asker Kulturhus. Les mer om kurset her.

 • 12 May 2016 11:39 AM | Anonymous


  NYTT SVØMMEKURS - TSK har fått støtte av Gjensidigestiftelsens "Svømmeaksjon" til å arrangere ett svømmekurs i vår. Dette vil vi gjøre, nok en gang i samarbeid med Oslo Idrettslag Svømming, og er kun for barn som bor i Tøyenområdetsom er født i 2007 og som ikke kan svømme. Opplæringen skjer på Sogn Bad hver dag i uke 22, mandag 6.juni til fredag 10.juni, kl. 18:00-19:00. Det er kun plass til 15 barn, så førstemann til mølla gjelder. 

  For å melde seg på må barnet være medlem i Tøyen Sportsklubb. Dette koster 100,- og inkluderer svømming som aktivitet. 

  Meld barnet inn i TSK og velg "Svømming - 2007 barn" som aktivitet her

  Dersom barnet allerede er medlem og deltar på noe annet, send en e-post til toyensportsklubb@gmail.com - man får da tilsendt en e-postfaktura på 100,- for 1 ekstra aktivitet som må betales innen kursets oppstart.

  De som får plass vil få en bekreftelse på e-post på dette. 

  Se mer her

 • 12 May 2016 11:20 AM | Anonymous


  Vi har fått støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til å kjøpe inn en del Lego Technic sett som gjør at vi til høsten starter med Legoklubb for 8-15 åringer fra Tøyenområdet. Vi ønsker med dette å inspirere til teknologiinteresse og generell oppfinnervirksomhet hos barna i området og at de på sikt kanskje velger å gå i realfag-/teknologifagretning. 

  Lego-bygging fremmer innovativ tenkning, og gir rom for utvikling og nyskaping. Vi vil opprette en klubb som har åpent i utgangspunktet én kveld i uken i 2 timer med instruktør og de foreldrene som ønsker å bidra. 

  Vi ønsker også å finne et samarbeid med Tøyen Startup Village, som er i ferd med å etablere seg på Tøyen Senter. Mange av gründerbedriftene som vil flytte hit kan ha både spennende kompetanse man kan benytte seg av, samt kunne gi Legoklubben gode, konkrete utfordringer de må løse. På den måten blir lek plutselig jobb- og samfunnsrelevant!

  Vi ønsker oss flere framtidige teknologer og oppfinnere fra Tøyen!  
  Tusen, tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB for at dere hjelper til og satser på barna fra Tøyen! 

  Vi åpner ikke for påmelding til Legoklubb før til høsten. Følg oss på Facebook eller her for annonsering av oppstart.  

  Heia Tøyen! 

  (Dersom noen er foreldre for YNGRE barn, fra 5 år f.eks. og oppover, og som ønsker å bidra til å få igang en "vanlig" Lego-klubb også med litt enklere sett, så er vi interessert i å høre fra dere også.) 

 • 09 May 2016 2:13 PM | Anonymous


  Vi ønsket å tilby enda mer yoga til Tøyenfolket. Denne gangen ønsket Målfrid å ta folk med utendørs! Kurset er helt avhengig av været, så regner det, blir det ingenting. 

  Instruktør vil også her være Målfrid Sand, som holdt kurs for oss også i vinter. Hun er både yogalærer og mindfulnesslærer. Hun arrangerer allerede yogaklasser i regi av skolen i Oslo Fengsel hvor hun også underviser i kunst & design, samt entreprenørskap. Hun kaller yogaen sin "Mariposayoga", og holder både kurs og er instruktør på yogareiser. Målfrid er opptatt av tilstedeværelse, flyt og pust, og jobber med dette gjennom yogatimen. Timene avsluttes med avslappende, meditative øvelser. For mer informasjon om henne - se hennes Fb-side her: https://www.facebook.com/mariposayoga/

  Kurset ble fullbooket på tre timer! 

  Oppstart 18.mai og 10 uker framover - for mer her

 • 03 May 2016 11:15 AM | Anonymous


  Strikke raskt, langt og høyt? Hva i all verden gjør en strikkeklubb i en sportsklubb? Fordi vi er en annerledes skrangleklubb, hvor det å møtes og være aktive er viktigst. La oss bli verdensmestere på gode relasjoner mellom mennesker som i denne sammenheng kanskje liker å bli god med pinner og tråd, ikke bare løpe etter en ball... Vi kommer til å se på muligheten for å kanskje arrangere høytlesning ol. under noen sesjoner ala det dere ser på illustrasjonsbildet over. Biblioteket er glade for at vi har valgt å være der for disse samlingene og vi er veldig fornøyde for at vi får lov til å låne deres flotte lokaler!

  Strikkeklubbens initiator er Tøyenbeboer, Friederike Bölk, som har vokst opp i Tyskland, er 32 og for tiden sykepleierstudent. Hun har bodd i Norge siden 2010 og begynte selv å strikke da hun var rundt seks år, inspirert av sin bestemor som alltid strikker. Siden da har hun strikket mye og overalt. Nå som hun opplever at hun bor i selve "strikkelandet" har strikking blitt hennes "yoga", en aktivitet hun slapper av og roer seg ned med etter en slitsom dag. Friederike vil dukke opp på de fleste samlingene, men hun har også to barn hjemme og er student, så resten av dere må steppe opp og ta litt gruppelederansvar dersom hun ikke kan være tilstede. 

  Klubben har oppstart 12. mai på Deichmanske Bibliotek Tøyen. Aldersgrense 15 år (Bibliotekets meråpent regler setter dette)

  Meld deg inn og på

 • 02 May 2016 11:18 AM | Anonymous


  Vi starter vi opp med crickettrening for gutter og jenter født 2009 – 2003 (1. – 7. klasse) i samarbeid med Norges Cricketforbund tirsdag den 3. mai 2016! Cricket er på verdensbasis en nesten like stor idrett som fotball og den raskest voksende sporten i Norge, så dette regner vi med blir veldig populært. Alle synes jo det er gøy å slå ball med balltre og løpe!

  Cricketskolens trenere blir Cricketforbundets sportssjef Mohammad Haroon som har den høyeste trenerutdannelsen man kan få innen Cricket og Owais Mahmood (lærer 1. trinn Tøyen skole og tidligere styremedlem i Norges Cricketforbund). Representanter fra Tøyenakademiet vil bistå forbundstrenerne i undervisningen.

  Vi starter tirsdag 3 mai. 

  Meld barnet inn og på her

 • 25 Apr 2016 11:02 AM | Anonymous


  POLITIKERBESØK - Vi hadde storfint besøk av Jonas Gahr Støre, Rigmor Aasrud og Arbeiderpartiets frivillighetsutvalg idag tidlig. Interessant å diskutere frivillighetspolitikk i praksis og utvalget la fram en rapport som vi opplever anerkjenner den jobben som gjøres også som et viktig samfunnsbidrag.
  TSK som eksempel er kraftfullt fordi vi går fra 0 til 830 medlemmer på bare noen måneder og vi drar nytte av den tøyenske frivillighetskraften som vi vet kan fikse veldig mye, men det neste steget blir jo da at det offentlig stiller opp med den infrastrukturen som ikke finnes her og frivilligheten ikke KAN fikse... Hørte vi flerbrukshall? Jada, de fikk selvsagt høre om vår visjon om Tøyen Samfunnshus og flerbrukshall - viktige møteplasser som har fokus på de tingene som bringer dette lokalsamfunnet sammen; latter, kultur, sang, dans, mat, sport og idrett. DET mener vi er suksessoppskriften på Tøyen.
  Engasjerte Abdinor stilte fra Tøyenakademiet som jo er laget som en lokaltilpasset kopi av den vellykkede Alnaskolen, en modell som også andre idrettslag enkelt kunne kopiere. Tilstede var også byråd Rina Mariann Hansen, byrådssekretær Frode Kyvåg og BGO BU-leder Line Oma.

  Tusen takk for besøket og velkommen igjen til snorklipping av hall når som helst! Vi står på videre, men trenger hjelp av dere også.
  Heia Tøyen!


 • 04 Mar 2016 4:11 PM | Anonymous

  Medlemmer av Tøyen Sportsklubb innkalles herved til vårt første årsmøte.

  Tid: 29.mars 2016 

  Sted: Frivillighetshuset (Detaljer kommer senere) Kl. 17 – 19

  Alle medlemmer som har fylt 15 år og betalt sin medlemsavgift har stemmerett på årsmøtet. Det blir litt lett servering. 

  SAKSLISTE:

  1. Godkjenning av frammøtte representanter.

  2. Godkjenning av innkalling og saksliste.

  3. Valg av møteleder, referent og to til å undertegne årsmøteprotokoll.

  4. Behandle årsmelding. 

  5. Behandle regnskap.

  6. Behandle innkomne forslag og saker.

  7. Fastsette medlemskontingent/ treningsavgift. 

  8. Vedta budsjett. 

  9. Vedta strategi/ handlingsplan. 

  10. Vedtektsendringer og utvidelse av styret. 

  11. Foreta valg av: 

  a. Styre (Nestleder, styremedlemmer og varamedlemmer)

  b. Øvrige valg iht årsmøtevedtatt organisasjonsplan

  c. Representanter til ting og møter i de organisasjonsledd en har representasjonsrett. 

  d. Valgkomitè (Leder, 2 medlemmer og 1 varamedlem).


  Forslag som ønskes behandlet under pkt. 9 på årsmøtet må sendes til daglig leder (toyensportsklubb@gmail.com) senest 10. mars.

  Fullstendig sakliste og saksdokumenter vil være tilgjengelig for medlemmene her på Facebook og på toyensportsklubb.no ila 20.mars. 

  Vel møtt! 
  Med vennlig hilsen Styret

 • 24 Feb 2016 1:32 PM | Anonymous


  Siste dagers debatter om "skandaleprosjektet" X Games Oslo har sett helt pussige ut for oss i nabolaget... 

  Det må da være rom for annerledes aktivitet - også.
  Livet handler om mer enn konkurranser...

  Det vet vi godt her på Tøyen og i Bydel Gamle Oslo forøvrig. Vi er litt annerledes i utgangspunktet og vintersport er ikke gitt at man driver så mye med. Tøyen Sportsklubb jobber knallhardt for å få så mange barn og unge i aktivitet som mulig, men det er ikke nødvendigvis gull og grønne skoger som står i fokus, selv om vi vet at det er mange talenter også her. Det er helse. Det er samhold og glede vi fokuserer på... Nettopp det de mer egen-organiserte aktivitetene som skateboard, snowboard og freestyle har som kjerneverdier. Derfor treffer X Games ekstra godt her. Vi tenker lite på utstyr. Merkeklær. Stoppeklokker og treningsregimer...

  De siste årene er det plutselig mange nasjonale aktører og arrangementer som "finner fram til Tøyen"… Flere av dem er fortsatt eksempler på ting barna våre står utenfor og ser inn på. Da X Games Oslo derimot i fjor fikk støtte  fra Oslo Kommune var ett av kravene at de skulle involvere lokale barn og unge. De tok kontakt med klubben vår og vi opplevde et ektefølt forsøk på inkludering i arrangementet, som vi nå også kan kalle et vellykket prosjekt.


  Med Henning Andersen og Hilde Rasch i spissen, kom de til Tøyen med hjertet utenpå skjorta og store ambisjoner for å aktivisere  nabolaget rundt Tøyenparken - men på våre premisser. "La oss tenke stort - vi inviterer ALLE 7-10.klassingene i bydelen til å lære seg slalåm og snowboard og så gir dem gratis tilgang til å stå på ski på Tryvann - RESTEN AV SESONGEN! Vi fjerne ALLE hindre og så får vi med oss Områdeløftet, Sparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen og Oslo Vinterpark - Tryvann på dette! Ja!” Og slik ble prosjektet "Ø på SNØ" en realitet.   Nå har vi hatt tre opplæringsdager på Tryvann, 450 ungdommer deltok med instruktører tilpasset ferdigheter. Etter det har vi etablert en egen utlånsordning på Tøyen, hvor deltakerne kan komme og låne klær og utstyr, samt få gratis t-banebillett og dagskort til Tryvann. Og dette, om de vil, HVER DAG til snøen forsvinner…


  X Games Oslo-gjengen har vært levende engasjert i oss i snart et år nå for å gjøre dette “riktig”. De har virkelig forsøkt å bli kjent med oss. Kommet på gatefester. Involvert seg i nabolaget. Lobbyert når det har trengtes, og gitt av nettverket sitt dersom vi sto fast. De har møtt deltakerne, latt Tøyenakademiet fått fotfølge ansatte, slik at de kan lære å arrangere ting på et internasjonalt nivå - stilt opp i alle sammenhenger vi har hatt behov for det… 


  Så - kjære Oslo Kommune, vit også at arrangørene bak X Games Oslo har engasjert seg ordentlig i TØYEN og virkelig gitt tilbake. Spør den nærmeste grønnluede kid’en du ser på X Games på lørdag om hva de synes om "Ø på SNØ". For ikke bare får de gratis opplæring og heiskort, de får jammen være med på arrangementet også. Innenfra! Spør om hun skal stå på ski igjen neste år. Vi tror hun svarer ja. Vi tror X Games Oslo har vært med på å skape et varig vintersportsengasjement i bydelen vår!


  Når dette da kalles et skandaleprosjekt av hvite, gretne, gamle gubber som man knapt har sett på Tøyen… Ja, da må de også få med seg dette; Tøyen Sportsklubb har nå 450 engasjerte skimedlemmer. Vi fantes ikke engang for bare ett år siden. Vi har ikke fått lov til å melde oss inn i Norges Skiforbund enda - vi har forsøkt. To ganger. Men det var visst ikke bare enkelt… Men samma det. Vi skal ikke delta i noen konkurranser uansett. For vi har først og fremst fokus på å ha det gøy og å være sammen! Litt sånn som vi skal være det på lørdag. X Games Oslo er alt annet enn skandale. Vi mener jo heller at de har bidratt med et lite vintersportsunder…


  Foto: Jacques Holst

  Vi har været. Vi har verdens største hopp i bakgården og et fantastisk arrangement jeg tror alle på Tøyen har tatt fullstendig eierskap til. Oslo skyline har aldri sett bedre ut... Jeg tror ikke gretne, gamle gubber blir savnet om de velger å ikke komme, men jeg tror de går glipp av mye samhold og idrettsglede.  

  Det må være rom for annerledes aktivitet også.

  X Games Oslo har iallefall gjort rom for oss på en varm, inkluderende og engasjert måte. Det er vi utrolig takknemlige for!

  For livet handler om mer enn konkurranser...

  #øpåsnø #xgamesoslo #tøyensportsklubb

 • 31 Jan 2016 6:14 PM | Anonymous


  De to første dagene har gått ganske fint for seg - men med to ganske ulike opplevelser. Første dagen hadde vi stor oppmerksomhet fra pressen med både Ordfører Marianne Borgen tilstede samt representanter fra støttespillerene våre; X Games Oslo, Sparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen, Områdeløft Tøyen og Oslo Vinterpark. 


  8.klassingene fra Jordal fikk drømmeforhold; nysnø, kuldegrader og sol fra blå himmel, mens fredagen hvor det var alle 7.klassingene fra Tøyen, Vahl, Gamlebyen, Vålerenga og Kampen sin tur, så hadde man tidvis problemer med å finne hverandre i tåka. Masse blide deltakere på begge dagene uansett. Dette var moro og vi gleder oss allerede til neste fredag!    For de som nå ønsker å praktisere sine nyervervede kunster, så må dere smøre dere med tålmodighet i en uke til. Utlånsordningen i Frivillighetshuset i Kolstadgata 1 på Tøyen åpner ikke før etter siste opplæringdag, 5.februar. Vi kommer tilbake med åpningstider for denne på våre sider på Facebook og denne siden.

  Presse: 

  Takk til alle både deltakere, frivillige, støttespiller og samarbeidspartnere som gjorde disse dagene helt fantastiske! 

Tøyen Sportsklubb, Kolstadgata 1, 0652 Oslo Org.nummer: 915703534  Kontonummer: 60120650583 (Nordea). SMS "Grasrotandelen 915703534" til 2020.
Vi skaper vårt eget nabolag - midt i hjertet av Oslo!

Powered by Wild Apricot Membership Software