Ø på SNØ 2021

Vi er superstolte over å kunne si at vi sammen med FRIGO, Skimore Oslo (tidligere Oslo Vinterpark- Tryvann), Jerikobakken, Brettforbundet og Redd Barna vil videreføre prosjektet "Ø på SNØ" også i 2021!

Prosjektet ble i sin tid (2016) skissert av TSK, X Games Norway og Oslo Vinterpark (Nå "Skimore Oslo") og retter seg mot alle 7. klassingene ved Vahl, Tøyen, Gamlebyen, Vålerenga, Kampen og Nyskolen, samt 8. - 10- klassingene ved Jordal ungdomsskole og Nyskolen. Alle deltagere i prosjektet har også gratis tilgang til alle Tøyen Sportsklubbs aktiviteter gjennom hele 2021.

Se film fra "Ø på Snø" (laget januar 2020) her: https://youtu.be/s9jSZropcqg

Prosjektet er todelt og består av opplæring for alle 7. klassingene i skoletiden, mens del 2 handler om at barna/ ungdommene kan dra i bakken på eget initiativ og få heiskort, ruter- billetter og evt. låne utstyr og bekledning skisesongen 2020 (januar - april). 

Opplæringsdag/skidag hos Skimore Oslo i januar for 7.klassingene på de nevnte skolene hvor elevene kan velge mellom snowboard eller slalåm. Denne foregår på dagtid og blir en tilnærmet tradisjonell skidag i skoletiden, men på et skisenter. Med opplæring og alt nødvendig utstyr man kanskje ikke har tilgjengelig hjemme. 


(Stolte 7. klassinger på opplæring 2018)

Utlånsordning hvor deltakerne låner utstyr og får heiskort og ruterbillett vil i år være i FRIGO sine lokaler på Ensjø (Ensjøveien 7). Her kan elevene i 7. klasse (etter de har vært på opplæring) og elevene som går i 8. - 10. klasse fra de utvalgte skolene, og som er registrert på prosjektet låne klær og utstyr, samt få ubegrenset med heiskort vinteren/ våren 2021 og ruterbilletter tur/ retur bakken. Vi har maaange dagskort til Tryvann som tidligere år å dele ut, og i tillegg kan de som ønsker få ett personlig årskort i Jerikobakken på Lindeberg. 

Nytt i år er at vi grunnet Covid situasjonen og nedstengelser av fritidsaktiviteter åpner for at deltagere vinteren/ våren 2020 slipper å vente til 7. klasse er ferdig med opplæring for å komme seg i bakken. Gjeldende påmelding (2020), blir forlenget til og med 17. januar, det vil si til vi har hatt ny påmelding gjennom skolene på nyåret.

PS! Deltakere i 8. - 10. klasse fra Jordal og Nyskolen og som ikke har deltatt i 7. klasse på "Ø på Snø" før (nye elever), eller ønsker seg oppfriskning kan delta på kveldskurs (behov meldes ved påmelding i regi av skolen).

 Åpningstidene som vil gjelde fra mandag 4. januar (NB! kun for. 8. - 10 klasse frem til 7. klasse har hatt opplæring) finner dere på FRIGO sine hjemmesider

NB! Man kan låne utstyr gjennom helgen (fredag - mandag), men hver deltaker får bare ett dagskort til Oslo Vinterpark (Tryvann) i løpet av helgen (og 2 ruterbilletter). Vil man stå flere dager i helgen må man benytte seg av ordningen med årskort i Jerikobakken når den åpner for sesongen og bekoste ruterbillettene selv (NB! Foreldre reiser gratis med inntil 4 barn under 18 år lørdager og søndager).

Påmelding skjer i regi av skolene prosjektet omhandler. Som nevnt over er det IKKE mulig for elever på andre skoler å delta!

("Utlånssjef" Rune i "Ø på Snø- Bua)

Oslo Vinterpark er det største skisenteret i Oslo- regionen med 17 forskjellige løyper alle vanskelighetsgrader og 10 heiser. De holder åpent alle hverdager fra kl. 10 -22 og kl. 10 - 17 lørdag og søndag. For å komme seg hit tar man T- bane linje 1 til Voksenkollen og buss nr. 48 den siste biten (5. min) opp til skisenteret (bussen venter på T- banen ved Voksenkollen, så ingen ventetid). Det tar ca. 50 minutter fra FRIGO sine lokaler på Ensjø til du er i bakken.

Jerikobakken er ett lite lokalt anlegg på Lindeberg i Groruddalen drevet på dugnad av Lindeberg Sportsklubb. Bakken har en heis og to forskjellige løyper. Åpningstidene er onsdag og fredag kveld fra kl. 18 - 21 og lørdager og søndager fra kl. 11 - 17. I skolens vinterferie (lør 16.2 - søn 24.2) holder Jerikobakken åpent ALLE dager fra kl. 11 - 17.

For å komme hit tar man T- Bane linje 2 (Retning mot Ellingsrud) til Lindeberg. Fra T- Bane stasjonen er det ca. 150 å gå til bakken. Det tar ca. 15 minutter fra FRIGO sine lokaler på Ensjø til du er i bakken. Deltakerne får utlevert sitt årskort ved å henvende seg i billettluka i bakken å si de er fra "Ø på Snø", oppgi navn og besvare ett par kontroll spørsmål fra innmeldingen (fødselsdato osv.).

Historikken til "Ø på Snø" prosjektet strekker seg tilbake til 2016 og det er X Games Norway, med Henning Andersen og Hilde Rasch i spissen, som skisserte dette opplegget sammen med Skimore Oslo og oss i TSK . Vi hadde et ønske om at prosjektet skulle bringe med seg den aktive, norske vinteren til områdets unge - og at det kunne være en fin måte gi noe tilbake til lokal ungdom på etter at X- Games hadde lånt parken vår til tidenes vinterfest på Tøyen.

Prosjektet skal fronte norsk actionvintersport og har som mål å gi unge i Bydel Gamle Oslo mulighet til å delta i et spennende opplæringsopplegg for ski og snowboard. Det første året hadde vi opplæring på alle 7. - 10. klassingene, mens vi årene etter har hatt opplæring på 7. klassingene og evt. nye elever på ungdomstrinnet slik at de sammen med de andre ungdomsskoleelevene kan ta del i utlånsordningen og dra i bakken med sine nye klassekamerater.

Kanskje vil neste generasjons X Games-utøvere komme fra nettopp Gamle Oslo? Her er det mye talent, så det skal vi ikke se bort i fra. I alle fall skal vi ha mye gøy på ski også i vinter! :) 

"Ø på Snø" i media (utdrag)

- TV2 (TV)

- NRK (TV)

- Aftenposten (nettavis)

- VårtOslo (nettavis)

- Utrop (nettavis)

- Østkantliv (nettavis)


Følg Tøyen Sportsklubb , FRIGO få facebook, eller Ø på SNØ-bua på Instagram for oppdateringer om eventuelle endringer - #øpåsnø 


Kontaktpersoner for prosjektet: 

Line Rylandsholm, Friluftsleder FRIGO, Mob: 48169770 - line.rylandsholm@bgo.oslo.kommune.no

Sindre Andresen - Daglig leder Tøyen Sportsklubb -  toyensportsklubb@gmail.com

Ellen Vik Ossiannilsson, Teamleder FRIGO - ellen.ossiannilsson@bgo.oslo.kommune.noWhat do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

Dersom du har aktiviteter du savner og vil ta ansvar for, ta kontakt med oss så ser vi om vi ikke får til det også!
toyensportsklubb@gmail.com

Tøyen Sportsklubb, Kolstadgata 1, 0652 Oslo Org.nummer: 915703534  Kontonummer: 60120650583 (Nordea). SMS "Grasrotandelen 915703534" til 2020.
Vi skaper vårt eget nabolag - midt i hjertet av Oslo!

Powered by Wild Apricot Membership Software