Ø på SNØ 2020

Vi er superstolte over å kunne si at vi sammen med FRIGO, Oslo Vinterpark (Tryvann), Jerikobakken, Møller bil Ryen og Sparebanstiftelsen DNB vil videreføre prosjektet "Ø på SNØ" også i 2020! Prosjektet ble i sin tid (2016) skissert av TSK og X Games Norway ,og retter seg mot alle barneskolene (7. kl.) i Bydel Gamle Oslo, samt 8. - 10- klassingene ved Jordal ungdomsskole og Nyskolen.

Prosjektet er todelt og består først (del 1) av opplæring for alle 7. klassingene i skoletiden, mens del 2 handler om at ungdommene kan dra i bakken på eget initiativ og få heiskort, ruter- billetter og evt. låne utstyr og bekledning skisesongen 2020 (januar - april). Her kommer også 8. - 10. klassingene inn som har hatt opplæring de foregående årene (når de gikk i 7. klasse).

Del 1 - En opplæringsdag/skidag i Oslo Vinterpark Tryvann for 7.klassingene på de nevnte skolene hvor elevene kan velge mellom snowboard eller slalåm. Denne foregår på dagtid og blir en tilnærmet tradisjonell skidag i skoletiden, men på et skisenter. Med opplæring og alt utstyr man ikke har tilgjengelig hjemme. De ungdommene som ikke deltok i fjor i 8-10.klasse (Jordal), men som ønsker å delta - kan melde seg på kurs med FRIGO på kveldstid. Etter endt opplæring vil de også kunne delta i Del 2 av prosjektet. Det er FRIGO som sammen med studenter og frivillige instruktører som organiserer all opplæringen.


(Stolte 7. klassinger på opplæring 2018)

Del 2 - Utlånsordning
 
hvor elevene i 7. - 10. klasse fra de utvalgte skolene, og som er registrert på prosjektet (og har fått opplæring) kan låne klær og utstyr, samt få t- banebillett og heiskort vinteren/ våren 2019. Vi har maaange dagskort til Tryvann som tidligere år å dele ut, og i tillegg kan de som ønsker få ett personlig årskort i Jerikobakken på Lindeberg. 

PS! Deltakere i 8. - 10. klasse som ikke har deltatt i 7. klasse på "Ø på Snø" før (nye elever), eller ønsker seg oppfriskning kan delta på kveldskurs (behov meldes ved påmelding i regi av skolen).

"Ø på Snø- Bua"hvor deltakerne låner utstyr og får heiskort og ruterbillett åpner fredag 31.1. I år blir det to lokasjoner man kan hente utstyr, kort og billetter fra.

1: Utlånscontiner på Vaterland Grønland (åpent ettermiddag og helg)

2: Frigo sine lokaler på Ensjø (kun innenfor "normal åpningstid")

 Åpningstidene finner dere på FRIGO sine hjemmesiderI vinterferien vil det være andre åpningstider som blir kommunisert på disse sidene når det nærmer seg. 

NB! Man kan låne utstyr gjennom helgen (fredag - mandag), men hver deltaker får bare ett dagskort til Oslo Vinterpark (Tryvann) i løpet av helgen (og 2 ruterbilletter). Vil man stå flere dager i helgen må man benytte seg av ordningen med årskort i Jerikobakken og bekoste ruterbillettene selv (NB! Foreldre reiser gratis med inntil 4 barn under 18 år lørdager og søndager).

Påmelding skjer i regi av skolene prosjektet omhandler. Det er IKKE mulig for elever på andre skoler å delta!

("Utlånssjef" Rune i "Ø på Snø- Bua)

Oslo Vinterpark er det største skisenteret i Oslo- regionen med 17 forskjellige løyper alle vanskelighetsgrader og 10 heiser. De holder åpent alle hverdager fra kl. 10 -22 og kl. 10 - 17 lørdag og søndag. For å komme seg hit tar man T- bane linje 1 til Voksenkollen og buss nr. 48 den siste biten (5. min) opp til skisenteret (bussen venter på T- banen ved Voksenkollen, så ingen ventetid). Det tar ca. 50 minutter fra FRIGO sine lokaler på Ensjø til du er i bakken.

Jerikobakken er ett lite lokalt anlegg på Lindeberg i Groruddalen drevet på dugnad av Lindeberg Sportsklubb. Bakken har en heis og to forskjellige løyper. Åpningstidene er onsdag og fredag kveld fra kl. 18 - 21 og lørdager og søndager fra kl. 11 - 17. I skolens vinterferie (lør 16.2 - søn 24.2) holder Jerikobakken åpent ALLE dager fra kl. 11 - 17.

For å komme hit tar man T- Bane linje 2 (Retning mot Ellingsrud) til Lindeberg. Fra T- Bane stasjonen er det ca. 150 å gå til bakken. Det tar ca. 15 minutter fra FRIGO sine lokaler på Ensjø til du er i bakken. Deltakerne får utlevert sitt årskort ved å henvende seg i billettluka i bakken å si de er fra "Ø på Snø", oppgi navn og besvare ett par kontroll spørsmål fra innmeldingen (fødselsdato osv.).

Historikken til "Ø på Snø" prosjektet strekker seg tilbake til 2016 og det er X Games Norway, med Henning Andersen og Hilde Rasch i spissen, som skisserte dette opplegget sammen med oss i TSK. De hadde et ønske om at deres prosjekt skulle bringe med seg den aktive, norske vinteren til områdets unge - og at det kunne være en fin måte gi noe tilbake til lokal ungdom på etter å ha lånt parken vår til tidenes vinterfest på Tøyen. Prosjektet skal fronte norsk actionvintersport og har som mål å gi unge i Bydel Gamle Oslo mulighet til å delta i et spennende opplæringsopplegg for ski og snowboard. Det første året hadde vi opplæring på alle 7. - 10. klassingene, mens vi årene etter har hatt opplæring på 7. klassingene og evt. nye elever på ungdomstrinnet slik at de sammen med de andre ungdomsskoleelevene kan ta del i utlånsordningen og dra i bakken med sine nye klassekamerater.

Kanskje vil neste generasjons X Games-utøvere komme fra nettopp Gamle Oslo? Her er det mye talent, så det skal vi ikke se bort i fra. I alle fall skal vi ha mye gøy på ski også i vinter! :) 

"Ø på Snø" i media (utdrag)

- TV2 (TV)

- NRK (TV)

- Aftenposten (nettavis)

- VårtOslo (nettavis)

- Utrop (nettavis)

- Østkantliv (nettavis)


Følg Tøyen Sportsklubb , FRIGO få facebook, eller Ø på SNØ-bua på Instagram for oppdateringer om eventuelle endringer - #øpåsnø 


Kontaktpersoner for prosjektet: 

Line Rylandsholm, Friluftsleder FRIGO, Mob: 48169770 - line.rylandsholm@bgo.oslo.kommune.no

Sindre Andresen - Daglig leder Tøyen Sportsklubb -  toyensportsklubb@gmail.com

Ellen Vik Ossiannilsson, Teamleder FRIGO - ellen.ossiannilsson@bgo.oslo.kommune.no


Samarbeidspartnere "Ø på Snø" 2019

I tillegg til skolene er det disse instansene som er hovedgrunnen til at vi får det moro i bakken også i 2020

Dersom du har aktiviteter du savner og vil ta ansvar for, ta kontakt med oss så ser vi om vi ikke får til det også!
toyensportsklubb@gmail.com

Tøyen Sportsklubb, Kolstadgata 1, 0652 Oslo Org.nummer: 915703534  Kontonummer: 60120650583 (Nordea). SMS "Grasrotandelen 915703534" til 2020.
Vi skaper vårt eget nabolag - midt i hjertet av Oslo!

Powered by Wild Apricot Membership Software