Ø på SNØ 2019 

Vi er superstolte over å kunne si at vi sammen med FRIGO, Oslo Vinterpark (Tryvann), Jerikobakken og Områdeløft Tøyen & Grønland vil videreføre prosjektet "Ø på SNØ" også i 2019! Prosjektet ble i sin tid (2016) skissert av TSK og X Games Norway ,og retter seg mot alle barneskolene (7. kl.) i Bydel Gamle Oslo, samt 8. - 10- klassingene ved Jordal ungdomsskole og Nyskolen.

Prosjektet er todelt og består først (del 1) av opplæring for alle 7. klassingene i skoletiden, mens del 2 handler om at ungdommene kan dra i bakken på eget initiativ og få heiskort, ruter- billetter og evt. låne utstyr og bekledning skisesongen 2019 (januar - april). Her kommer også 8. - 10. klassingene inn som har hatt opplæring de foregående årene (når de gikk i 7. klasse).

Del 1 - En opplæringsdag/skidag i Oslo Vinterpark Tryvann for 7.klassingene på de nevnte skolene hvor elevene kan velge mellom snowboard eller slalåm. Denne foregår på dagtid og blir en tilnærmet tradisjonell skidag i skoletiden, men på et skisenter. Med opplæring. Og alt utstyr man ikke har tilgjengelig. De ungdommene som ikke deltok i fjor i 8-10.klasse (Jordal), men som ønsker å delta - kan melde seg på kurs med FRIGO på kveldstid. Etter endt opplæring vil de også kunne delta i Del 2 av prosjektet. Det er FRIGO som sammen med studenter og frivillige instruktører organiserer all opplæringen.


(Stolte 7. klassinger på opplæring 2018)

Del 2 - Utlånsordning
 
hvor elevene i 7. - 10. klasse fra de utvalgte skolene som er registrert på prosjektet (og har fått opplæring) kan låne klær og utstyr, samt få t- banebillett og heiskort vinteren/ våren 2019. Vi har maaange dagskort til Tryvann som tidligere år å dele ut, og i tillegg kan de som ønsker få ett personlig årskort i Jerikobakken på Lindeberg.

PS! Deltakere i 8. - 10. klasse som ikke har deltatt i 7. klasse (nye elever), eller ønsker seg oppfriskning kan delta på kveldskurs (behov meldes ved påmelding i regi av skolen).

"Ø på Snø- Bua"hvor deltakerne låner utstyr og får heiskort og ruterbillett åpner så fort som mulig etter siste opplæringsdag (ca. uke 6), men i år vil ALT utlån skje fra FRIGO sine lokaler på Ensjø (Ensjøveien 7) - IKKE Aktivitetshuset K1 i Kolstadgata som tidligere år.

Åpningstider for utlånsboden finner dere på FRIGO sin sider (åpningstider kommer senere og blir kommunisert her og via skolene før del 2 starter i uke 6). 

Påmelding skjer i regi av skolene prosjektet omhandler. Det er IKKE mulig for elever på andre skoler å delta!

("Utlånssjef" Rune i "Ø på Snø- Bua)

Oslo Vinterpark er det største skisenteret i Oslo- regionen med 17 forskjellige løyper alle vanskelighetsgrader og 10 heiser. De holder åpent alle hverdager fra kl. 10 -22 og kl. 10 - 17 lørdag og søndag. For å komme seg hit tar man T- bane linje 1 til Voksenkollen og buss nr. 48 den siste biten (5. min) opp til skisenteret (bussen venter på T- banen ved Voksenkollen, så ingen ventetid). Det tar ca. 50 minutter fra FRIGO sine lokaler på Ensjø til du er i bakken.

Jerikobakken er ett lite lokalt anlegg på Lindeberg i Groruddalen drevet på dugnad av Lindeberg Sportsklubb. Bakken har en heis og to forskjellige løyper. Åpningstidene er onsdag og fredag kveld fra kl. 18 - 21 og lørdager og søndager fra kl. 11 - 17. For å komme hit tar man T- Bane linje 2 (Retning mot Ellingsrud) til Lindeberg. Fra T- Bane stasjonen er det ca. 150 å gå til bakken. Det tar ca. 15 minutter fra FRIGO sine lokaler på Ensjø til du er i bakken.

Historikken til "Ø på Snø" prosjektet strekker seg tilbake til 2016 og det er X Games Norway, med Henning Andersen og Hilde Rasch i spissen, som skisserte dette opplegget sammen med oss i TSK. De hadde et ønske om at deres prosjekt skulle bringe med seg den aktive, norske vinteren til områdets unge - og at det kunne være en fin måte gi noe tilbake til lokal ungdom på etter å ha lånt parken vår til tidenes vinterfest på Tøyen. Prosjektet skal fronte norsk actionvintersport og har som mål å gi unge i Bydel Gamle Oslo mulighet til å delta i et spennende opplæringsopplegg for ski og snowboard. Det første året hadde vi opplæring på alle 7. - 10. klassingene, mens vi årene etter har hatt opplæring på 7. klassingene og evt. nye elever på ungdomstrinnet slik at de sammen med de andre ungdomsskoleelevene kan ta del i utlånsordningen og dra i bakken med sine nye klassekamerater.

Kanskje vil neste generasjons X Games-utøvere komme fra nettopp Gamle Oslo? Her er det mye talent, så det skal vi ikke se bort i fra. I alle fall skal vi ha mye gøy på ski også i vinter! :) 

"Ø på Snø" i media (utdrag)

- TV2 (TV)

- NRK (TV)

- Aftenposten (nettavis)

- VårtOslo (nettavis)

- Utrop (nettavis)

- Østkantliv (nettavis)


Følg Tøyen Sportsklubb , FRIGO få facebook, eller Ø på SNØ-bua på Instagram for oppdateringer om eventuelle endringer - #øpåsnø 


Kontaktpersoner for prosjektet: 

Line Rylandsholm, Friluftsleder FRIGO, Mob: 48169770 - line.rylandsholm@bgo.oslo.kommune.no

Sindre Andresen - Daglig leder Tøyen Sportsklubb -  toyensportsklubb@gmail.com

Ellen Vik Ossiannilsson, Teamleder FRIGO - ellen.ossiannilsson@bgo.oslo.kommune.no


Samarbeidspartnere "Ø på Snø" 2019

I tillegg til skolene er det disse 5 instansene som er hovedgrunnen til at vi får det moro i bakken også i 2019


Dersom du har aktiviteter du savner og vil ta ansvar for, ta kontakt med oss så ser vi om vi ikke får til det også!
toyensportsklubb@gmail.com

Tøyen Sportsklubb, Kolstadgata 1, 0652 Oslo Org.nummer: 915703534  Kontonummer: 60120650583 (Nordea). SMS "Grasrotandelen 915703534" til 2020.
Vi skaper vårt eget nabolag - midt i hjertet av Oslo!

Powered by Wild Apricot Membership Software